perjantai 28. syyskuuta 2018

Kymmenen vuotta, 1040 julkaisua

On kulunut kymmenen vuotta ensimmäisen blogipäivitykseni julkaisemisesta. Alkujaan ajatuksenani oli koota kuvapäiväkirjaa omaan käyttöön luontoretkilläni näkemistäni ja kuvaamistani kohteista. Määrittelin blogin julkiseksi ajatellen, että eihän sitä kukaan huomaa koska en hakenut blogilleni lukijoita enkä mainostanut sitä missään. Jossain vaiheessa huomasin tilastoista, että blogia on käyty katsomassa ja pian tuli muutama kommenttikin. Vähän kerrassaan lukijakunta on kasvanut. Toki julkaisujakin tulee nyt enemmän, kun viisi vuotta sitten jäin pois työelämästä ja siirryin kokoaikaiseksi retkeilyn harrastajaksi.


Olen varmaan urautunut, kun blogin ulkoasu on pysytellyt lähes samanlaisena koko ajan. Alkuaikoina käytin värikkäämpää taustaa, mutta siirryin pian vaaleaan taustaan, joka mielestäni antaa kuville paremmin näkyvyyttä. Yläbannerin kuvan vaihdan muutaman kerran vuodessa ajankohdan mukaiseksi.


Blogin aihealueet ovat pysytelleet suurimmaksi osaksi päiväretkeilyssä. Talvella kuljen liukulumikengillä, suksilla, luistimilla tai potkukelkalla. Kesällä kajakilla, jalan ja harvemmin soutuveneellä. Yritän välittää kuvin ja muutamin lausein sitä tunnelmaa jonka retkilläni koen.



Retkilläni ei vauhti huimaa vaan katselen ja kuuntelen ympäristöäni ja pysähdyn evästauolle tai tulille.


Minulla on ollut onni saada viettää paljon aikaa Kuusamossa. Jo Rantasalmella asuessani kuvasin kasveja ja Kuusamosta löysin lisää uusia kasvituttavuuksia. Sieltä löysin myös revontulet vuonna 2010 ja niiden jahtaamisesta on tullut yksi syy lisää lähteä retkelle.






Vuodenaikojen ja vuorokaudenaikojen vaihdellessa maisema muuttuu koko ajan. Vaikka kuljen paljon samoilla paikoilla, niin aina löytyy uutta ja erilaista. Valolla on suuri merkitys siihen miltä maisema näyttää, samoin valon määrän ja värin vaihteluilla.






Blogin luetuin julkaisu on vuoden 2014 retkeltä Särkitunturiin, toiseksi eniten on luettu toukokuussa 2016 julkaistua "Sauvakävellen Joulutarinan mökille". Kolmantena on juttu nykyisen kotikaupunkini Kuopion alppiruusupuistosta ja Valkeisenlammesta. Yllättävää, koska suurin osa julkaisuistani on Kuusamosta.




Kymmenen vuotta ihmisen elämässä on pitkä aika ja sitä se on myös täällä blogimaailmassa. Ei voi tietää mitä jatkossa tapahtuu. Riittääkö terveys kulkea luonnossa, salliiko Google blogger-alustan käytön pitemmän päälle ja säilyvätkö kuvat albumiarkistossa. Siitä olen varma, että teen tätä vain niin kauan kun se tuntuu mielekkäältä ja on hauskaa. 

Tämän jutun kuvat ovat Sallan Naruskajoelta ja joen rannalta.



Blogin kymmenvuotisen taipaleen johdosta arvon kommenttien jättäneiden kesken viisi kappaletta silmälasipyyhkeitä (15 x 18 cm), joissa on tämä alla oleva kuva. Arvonta 8.10.

Arvonta suoritettiin tänään 8.10. ja postitan silmälasipyyhkeet ilmoittamaanne osoitteeseen (sähköpostiosoitteeni blogin etusivulla)

Sude
Sussi
Eko
Cara
aimarii

32 kommenttia:

  1. Hei seita! Onneksi olkoon pitkästä blogi-taipaleesta! Oletko koskaan ajatellut kuvakirjan tekemistä? (Ja jos joskus olet sellaisen väsännyt, pyydän anteeksi tietämättömyyttäni.)
    Toivottvasti jatkat bloggaamista vielä ainakin toiset kymmenen vuotta.
    t.Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Omaan käyttöön olen tehnyt joitakin kuvakirjoja, en muuten.

      Poista
  2. Kiitos näistä ihanista kuvista joita olet meille jakanut jo kymmenen vuoden ajan. Mieli lepää niitä katsellessa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos seita blogistasi, täällä olen viihtynyt jo vuosia ihastellen upeita luontokuvia varsinkin pohjoisen luonnosta

    Seuraamistani luontoblogeista sinun on ykkösluokkaa, ellei paras!

    Onnittelut kymmenestä vuodesta, on hienoa jos jatkat vielä pitkään!

    VastaaPoista
  4. Onnittelut. Ihana seurata blogiasi.

    VastaaPoista
  5. Onnittelen - olet jaksanut ja jaksanut...
    Hienoja kuva-elämyksiä olet tarjonnut meille -
    Paljon Kiitoksia...
    Olen pyristellyt myös kuvien parissa vuosi kymmeniä.
    Täälläkin jo vuodesta 2010 - päivittäin.
    Nyt alkaa jo 'takki' olemaan melkoisen tyhjänä....
    Jaksamista Sinulle...

    VastaaPoista
  6. ONNEA kymppivuotiaalle blogille!

    On ollut ilo seurata bloagiasi, jonka kuvien parissa on aina viivähtänyt tovi jos toinenkin. Olen itsekin harrastanut melontaa ja siksi juuri tuo kesäliikkumisesi on niin kiinnostavaa, toki kaikki muukin.

    Kaikkea hyvää Sinulle jatkoon ja toivotaan, että saamme vielä nauttia kauniista luonnosta sinun kuviesi kautta!

    VastaaPoista
  7. Seita, sinun blogisi on parasta, mitä olen viime vuosina löytänyt blogimaailmasta ja luonto-sivuilta. Kuvat ovat laadukkaita, maisemat upeita ja erityisesti iloitsen pienistä kasvilöydöistä. Tekstiä on sopivasti ja siinä on myös henkilökohtaisia tuntemuksia mukana. Toivon, että jaksat vielä vaeltaa kameroinesi, sillä maamme luonto eri vuodenaikoineen on loppumaton aarteisto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on tosiaan loppumaton aarreaitta. Sieltä löytyy aina jotain mielenkiintoista. Kiitos Ellinoora.

      Poista
  8. Onnea paljon 10 vuotiaalle blogille ja Sinulle Seita! 🍀

    Viihdyn kauniiden luontokuviesi äärellä. Kiitos Sinulle!

    VastaaPoista
  9. These pictures are incredible looking, I have never seen a night sky that looks like that before! Striking photos! Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

    World of Animals

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you. Only in the dark you can see the Milky Way. In northern Lapland, it is completely dark.

      Poista
  10. Onnittelut! Upeat kuvasi ovat jääneet minulle mieleen!

    VastaaPoista
  11. Lämpöiset onnittelut huikeasta blogitaipaleesta! Kymmenen vuotta on jo mieletön matka.
    Arvostan suuresti blogiasi ja herkkää tapaasi tuoda luonnon kauneus esille. Blogisi on tarjonnut huikeita elämyksiä ja ihasteltavaa, samalla tietoutta ja inspiraatiota. Nyt on siis myöskin kiitoksen aika, toivottavasti tämä taival jatkuu vielä pitkään♥

    VastaaPoista
  12. Kiitos blogistasi, kuvasi ovat vuodesta toiseen upeaa katsottavaa! Olen saanut retkiltäsi paljon inspiraatiota omille pohjoisen reissuilleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan, mutta vaatimatonta tämä minun retkitouhuni sinun vaelluksiisi verrattuna.

      Poista
  13. Onnittelut täältäkin.

    Blogin suosituin teksti voi tosiaan yllättää kirjoittajan, vähän niin kuin suosituin kappale joskus yllättää lauluntekijän.

    VastaaPoista
  14. Onnea kymmenvuosi etapista. Olet aktiivinen bloggaaja ja upeita kuviasi ja tarinoita on ilo katsella. Itselläni vähän jäänyt tämä bloggaaminen vähemmälle, mutta ehkä vielä innostun uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olit yksi ensimmäisiä kommentoijia blogissani.

      Poista
  15. Kiitos Seita kauniita kuvia täynnä olevasta hienosta blogistasi ja parhaimmat onnittelut myös.
    Oma blogini taitaa olla likimain samanikäinen, tosin alku oli eri nimellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan edellisenkin blogisi, kauan ollaan täällä blogimaailmassa touhuttu.

      Poista