keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ranua zoo

Kun viisivuotias on kolmatta viikkoa mummon luona, täytyy joka päivälle yrittää kehitellä kiinnostavaa päiväohjelmaa ettei koti-ikävä pääsisi vaivaamaan.

Tällä kertaa ikävänkarkoitusmuotona oli käynti eläinpuistossa. Minulla on vähän ristiriitainen suhtautuminen eläintarhoihin. Säälin vapautensa menettäneitä ja häkkiin ahdistettuja eläimiä ja lintuja. Toisaalta ymmärrän, että moni loukaantunut eläin on eläinpuistossa saanut lisää elinaikaa. Ja jotkut linnut on voitu kuntoutuksen jälkeen jopa palauttaa vapauteen.

Muistelin, että edellinen käyntini Ranuan eläinpuistossa on melko lailla sen alkuajoilta. Puisto vietti tänä kesänä 30-vuotisjuhlaansa, joten onpa aikaa kulunut.

Lämmin päivä ei ollut paras mahdollinen eläinten tarkkailuun. Monet eläimet olivat kaivautueet pesäkoloihinsa, tai etsineet aitauksen takaosasta varjoisan nurkkauksen päivälepoa varten.  Susilla, ahmoilla ja ilveksillä oli iltapäivällä ruokinta-aika, joten ne juoksentelivat vilkkaina aitauksissaan.

Tässä muutamia eläinpuistossa otettuja kuvia:


tunturipöllön tuijotuskeskusteleva korppi

jääkarhu luonnollisessa koossa, pikkuneiti 130 cm


hirven korvat

6 kommenttia:

 1. Hienot kuvat Ranuan eläimistä.
  Ai, siellä on jääkarhujakin, on se vaan iso!
  Mukavaa kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin oli yllätys kuinka iso jääkarhu on.

   Poista
 2. Kyl noi ilvekset on vaan kauniita. Ei luulis, että ovat petoja. Suurpetokeskuksessa Sulo kyllä sano, että nekin kesyyntyvät. Päivät kuulema nukkuvat sohvalla, mut illat ovat vilkkaampia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilvekset ovat minustakin kauniita. Aivan kuin silmien ympärys olisi vedetty kajalilla :) Ja mitkä käpälät!

   Poista
 3. Ihania kuvia eläimistä.
  Siellä olikin enempi "liikkuvia" eläimiä kuin mitä me nähtiin helteellä Korkeasaaressa, jossa melkein kaikki oli joko varjossa makaamassa tai piilossa jossain.
  Tuo jääkarhu yllätti minutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokinta se aktivoi susia ja ahmoja liikkeelle. Mutta esim. ruskeakarhu vain mökötti kaukana aitauksensa takaosassa.

   Poista