keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Piipahdus Savossa

Olin sydän-Savossa mummoilukomennuksella. Reilun viikon ajan retkeilyt kutistuivat matkoihin leikkipuistoon tai rannalle.  Viisi- ja kaksivuotias sanelivat ajankäytön aika tarkkaan.Käytiin viisivuotiaan kanssa marjaretkellä. Tuliaisina suolta ja metsästä vähän lakkaa, mustikoita ja metsävadelmaakin löytyi jo kypsänä.


Kaupungissa jouduimme kesätapahtumien pyörteisiin. Big Wheels-harrasteautonäyttely Pieksämäen Hiekanpään rannassa esitteli monenlaista kulkuneuvoa, polkupyörästä suuriin kuorma-autoihin.
tämä auto oli yleisön suosikki

ja tässä on minun suosikkiautoni

De Soto L 500 vm. 1958 ja auton omistajalla asiaankuuluva asu 

koko perheen pyörä

Asuin monta vuosikymmentä Pieksämäellä, mutta en kertaakaan käynyt Nukkekodissa. Silloin kun omat lapseni olivat pieniä, talo ei vielä ollut Nukkekoti. Nytpä pääsin sinne lastenlasteni kanssa. Mukana oli myös isotäti. Talo on kauniissa rantamaisemassa suurten puiden keskellä. Läheisellä lahdella on pieni lautta, jota voi liikutella käsivoimin, siis kapulalossi. Nukketalosta löytyy monenlaista katsomista ja tekemistä alle kymmenvuotiaille lapsille.
pihalla on erilaisia leikkivälineitänukkekodin kenkäkokoelma soviteltavaksi

vaatteita saa myös kokeilla

prinsessan kammarissa4 kommenttia:

 1. Onpa kiva, että Nukkekodissa saa kokeilla vaatteita. Lapsena tuli leikittyä "hienoa naista" äidin nuoruuden vanhoilla mekoilla ja kengillä, se oli pikkutytöstä hauska leikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo oli mukavaa että Nukkekodissa oli järjestetty lapsille tekemistä.

   Poista
 2. Mun suosikkiauto olis kyllä sama kuin sun, vaikken nyt kaikkia autoja nähnytkään. Ja tuo autonomistaja asusteineen taitais olla kanssa yks suosikki.
  Hyvä tehdä lasten ehdoilla reissua, ei he niin kauan ole lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uusia kokemuksia sekä minulle että lapsille. Erilaista kesämenoa.

   Poista