torstai 30. syyskuuta 2021

Myllykoski syysaamuna

Kitkajoen Myllykoski on tullut tutuksi varmaan kaikille Kuusamon kävijöille. Onhan se suositun Pienen Karhunkierroksen varrella. Kerrotaan, että vilkkaimpaan aikaan riippusillalle on pitkät jonot molemmin puolin jokea. Itse en ole ruuhkiin joutunut, koska liikun suosituilla reiteillä varhain aamulla tai kesäaikaan yölläkin. Nyt lähdettiin kauniin syksyaamun hämärissä katsomaan Myllykosken ruskaa. 

Yöllä on ollut hieman pakkasta. Matkalla auton mittari näytti enimmillään 5,5 astetta pakkasta. Kitkajoen tuntumassa on vain pari pakkasastetta, koska joen vesi on huomattavasti ilmaa lämpimämpää. Lämpötilaerosta johtuen joen ylle nousee hieman usvaa. Tarkoitukseni on tänä aamuna kuvata vain Myllykosken ympäristöä eri suunnista. Ruskan värittämät puut antavat hienon kehyksen jokimaisemalle. Tämä loisto ei kestä kauan. Heti auringon noustua tuuli voimistuu ja lehtiä putoaa koko ajan. 


Peruskuva Myllykoskesta myllyn katselusillalta alavirran suuntaan kuvattuna


Kosken könkään suvannosta ylävirtaan päin. 


Yritän aina päästä kuvamaan koskea myös mahdollisimman alhaalta, kuohujen tasolta. 
Kosken takarannallakin on hyviä kuvauspaikkoja. Viistosti takaa tuleva valo heijastaa rantapuiden ruskavärit veden pinnalle. 


Tässä on myös "peruskuva". Melkeinpä jokainen sillan ylittäjä taitaa kuvata tämän maiseman. 


Minua kiehtoo könkään nielu. Miten tumma vedenpinta väreilee putouksen niskalla ja kuinka vesi sitten syöksyy alas valkoisena kuohuna. Keltaisia lehtiä on jo mattona myllyn pihalla. Myllykosken aamun kuvaaja (paparazzi kuvannut joen toiselta rannalta)


7 kommenttia: