torstai 15. lokakuuta 2020

Jäähyväisiä järville

On taas se aika syksystä kun joka kerran melomaan lähtiessä ajattelee, että tämä on ehkä tämän kauden viimeinen melonta. Syksy on ollut pitkään lämmin ja kaunis, mutta nyt alkaa tuntua muutosta ilmanalassa. Nyt on vielä nautittava viime hetken hehkuista rantapuissa, tunnettava aaltojen keinunta kanootin alla tai istuttava kajakissa keskellä järvenselkää kasvot aurinkoon käännettynä. Vuodenaikojen vaihtelu on rikkaus, mutta siirtymä vuodenajasta toiseen on aina vaikeaa. Vielä olisin halunnut pitää kiinni syksystä, mutta on luovutettava ja alettava odottaa huurteisia pakkasaamuja ja lunta. Siitä loskaisesta välivaiheesta syksyn ja talven taitteessa en välittäisi, mutta sekin on kestettävä.  

Kuvat ovat kolmelta melontaretkeltä sekä mökkijärveltä että Kallavedeltä. Jos nämä oli tämän melontakauden viimeiset melonnat, niin ainakin lopetus oli komea. 

Kanootilla Kuvansijärvellä


















Kajakilla Kallavedellä










Kamera ei tippunut kädestä, vaan kokeilin kuvata rantapuita zoomaamalla objektiivia valotuksen aikana. 








Tuulesta nauttien Kallavedellä












18 kommenttia:

  1. todella kaunista syysjärvellä. Tykkään erityisesti noista metsän heijastuksista järveen ja pilvet olivat myös hienoja.

    Onhan tämä vuodenaikojen vaihtelu suuri rikkaus. Kun vietin talven vuosituhannen vaihteessa Cornwalliss Britanniassa, niin koko ajan oli mielessä odotus, että milloin se talvi tulee. Vettä satoi ja tuuli meren rannalla kovasti, siinä kaikki. Sitten oltiin jo helmikuun alussa ja ensimmäiset kukat aukesivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Märkä ja tuulinen talvi ei ole mukava, mutta en tykkäisi ikuisesta auringonpaisteestakaan. Siksi vuodenaikojen vaihtelu on hyvä.

      Poista
  2. Syksyn haikeutta. Täälläpäin ei vielä aikoihin saada varmasti jäätä, mutta sää on kyllä (viimein) käymässä syksyisen viileäksi. Illalla pitää jo pukea takki päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savossakin kestäviä jäitä on odotettavissa vasta tammikuussa ellei aivan ihmeitä tapahdu.

      Poista
  3. Melontasää on ollut kaunis. Syksyn värejä vielä paljon lehtipuissa. Ajatukseni kulkevat samoja ratoja, kuin sinun mietteesi syksyn vaihtumisesta talveksi.
    varmasti upeaa meloa noissa kauniissa järvimaisemissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuvat oli lokakuun alkupäiviltä, jolloin vielä oli hyvä lehtipuuruska.

      Poista
  4. Komea lopetus tälle melontakaudelle. Upeita kuvia!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Taisi todella olla kauden lopetus, nyt kun Etelä-Suomeenkin on luvattu lunta tai räntää.

      Poista
  6. Ihanan värikkäät puut. Nuo kokeilu kuvat ovat kerrassaan upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruskapuut ovat hyviä heilautuskuvakokeiluihin. Saa väriä ja kontrastia.

      Poista
  7. Upeat kuvat! Mukavaa kun saatiin kai koko Suomeen nätti ruska, korvausta vähän tästä muusta ikävästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että saimme nauttia väriloistosta joka puolella Suomea.

      Poista
  8. Miten syksyinen värimaailma onkaan kaunis, mutta kuten itsekin toteat, jokaisessa vuodenajassa on paljon hyvää. Heilautuskuvat saivat minut hyrisemään. Kuvissasi on aistittavissa syksyinen kuulaus ja ilman kirpeys, kiitos upeasta kuvakavalkadista...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän joka syksy ehtiä järvelle silloin kuin rantapuut ova värikkäimmillään. Kun on tyyntä, niin tuon väriloiston näkee kaksinkertaisena kun rantapuut peilaavat veteen.

      Poista