sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Päiväkävely Myllykoskelle

Monet talvikävelyreitit Kuusamossa ovat niin suosittuja, että ne tamppaantuvat niin ettei kulkija tarvitse lumikenkiä. Esimerkiksi Pienen karhunkierroksen reittiosuus Retkietapilta Myllykosken kautta Jyrävälle on helppokulkuinen. Kauniina pakkaspäivänä kävelimme Myllykoskelle kuohuja katsomaan ja nuotiotulille.


Aurinko lämmittää jo niin, että pakkaspäivänäkin huurretta on keskipäivällä enää kosken läheisyydessä olevien koivujen oksilla. Koskesta nousee koko ajan kosteutta, joka jäätyy tiukasti rantapuihin.
Yleensä riippusillalta kuvaaminen kamera jalustalla ei onnistu, koska silta liikkuu, mutta nyt siltalautojen päällä on niin paksu lumi- ja jääkerros, joka vakauttaa sillan liikkeen ja saan kuvattua jalustalta.
Lyhyinä talvipäivinä aurinko ei jaksa kurottaa Kitkajoen uomaan, mutta nyt auringonkierto on jo niin ylhäällä, että se aurinko pääsee paistamaan jokirantaan.


Kosken alapuolisessa suvannossa pyörii jääpalasia.


Laajakulmaobjektiivilla ja vahvoilla harmaasuotimilla jääpalojen liikkeen saisi näkymään kuvassa. Minulla ei ollut kumpaakaan, joten liikkeen kuvaaminen jäi puolitiehen.
Auringonvalo osuu suoraan ajan patinoimaan hirsiseinään.
Myllykoski myllyn viereiseltä katselulaiturilta kuvattuna.


Kokeilin kuvankäsittelyohjelmassa maalauksellisempaa tunnelmaa.

Juuman kylän pysäköintialueelta on Myllykoskelle noin 1,5 kilometrin matka. Myllykoskelle pääsee myös kääntymällä ennen Juuman kylää Puurosuontielle, josta opastus sivutietä Myllykosken suuntaan (n. 4 km). Silloin kävelymatkaa myllylle tulee alle puoli kilometriä.

10 kommenttia: