tiistai 2. tammikuuta 2018

Vuodenvaihde hiljaisuudessa

Uudenvuodenaattona vähän ennen kello 18 paukahtavat ensimmäiset raketit. Harvinaista sinänsä, yleensä paukuttelu alkaa jo paljon aiemmin. Kaikki on valmiina lähtöä varten; eväät, tulipuut ja tähtisadetikut. Siinä vaiheessa kun ympäristön äänitaso alkaa muistuttaa sotatilaa, pakkamme tavarat autoon ja lähdemme ajamaan kohti korpea.


Laavu on jokivarressa lähellä tietä. Lunta on sen verran vähän, että muutaman kymmenen metrin matkan tieltä laavulle pääsee hyvin pitkävartisilla saappailla. Kohta laavulla palaa tuli, joka valaisee ja lämmittää. Lisäksi sytytän muutaman tuikkukynttilän. Uudenvuoden yö on muutenkin melko valoisa, vaikka taivas on pilvessä. Jostain pilven raosta vilahtaa kuu aina välillä.Tarjolla on teetä, sämpylää, pipareita ja höyrytettyjä nakkeja termospulloon pakattuna. Se idea vaatii vielä jalostamista. Nakit menivät hyvin pulloon, mutta niiden pois saaminen pullosta on paljon hankalampaa. On kai laitettava ruokatermos hankintalistalle.


Ruokailun jälkeen on ilotulituksen vuoro.  Jos pilvet eivät peittäisi taivasta, olisi nähtävänä luonnon ilotulitus eli revontulet, nyt on tyydyttävä tähtisadetikkuihin.
Vähän ennen kun vuoden vaihtumista, kun olemme ajamassa takaisin kotiin päin, pilvet väistyvät etelän taivaalta ja lähes täysi kuu valaisee hetken kynttiläkuusikkoa.

14 kommenttia:

 1. Kaunis uudenvuoden alku ja mikä rauha!

  Hyvää vuoden alkua!

  VastaaPoista
 2. Voi miten tunnelmalliset kuvat!♡

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Hienoja tunnelmakuvia! Oiva tapa viettää vuoden vaihde tulilla. Väylän varressa taas oli päivä ja ilta selkeä ja näytti lupaavalta että revontulet näyttäytyisi yöllä. Noh, sitten tuli pilvet ja peitti kuutamon, joten toivoa ei enää ollut.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat kuvat, niin tunnelma kohillaan ♥

  VastaaPoista
 5. Kaunis luminen maisema ja tunnelmalliset valot!
  Hienoja koukeroita tähtisadetikuilla:)

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Mahtava idea lähteä pois ilotulituksen alta! Tuota on kokeiltava;-))

  VastaaPoista
 7. Oioi, upeat tunnelmat! Onnellista uutta vuotta seita♥

  VastaaPoista
 8. Onpas kaunis valaistu laavu. Jostain syystä ei huvittanut katsella ilotulitusta, vaikka äänistä päätellen taisi olla ennätys määrä paukkuja. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 9. Upea, erilainen aattoilta. Niin kaunista!

  VastaaPoista
 10. Tunnelmallinen paikka ja komea laavu.

  Hyvää vuoden jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Moi seita! Hyvää alkanutta vuotta!

  t.Tiina
  tiinanpatikointi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 12. Teillä on ollut ihana hiljaisuutta ja rauhaa henkivä Uudenvuoden vastaanotto paikka.
  Kauniita elämyksellisiä kuvia!


  Hyvää alkanutta vuotta Sinulle! 💖

  VastaaPoista
 13. Mainiot sädetikkukuvat, ehdin jo miettiä että mitä piikkilankaa olet löytänyt. Kaunis tunnelma, tulenloimotus yössä ja nuo maisemat. Onnen vuotta 2018 Seita ja kiitos ihanista kuvistasi.

  VastaaPoista