perjantai 2. lokakuuta 2015

Kohti auringonnousua

Kuu kurkistaa pilvien raosta kun pakkailen kajakkia laiturilla. Täysikuusta on aikaa vuorokausi, joten kuu näyttää vielä melkein kokonaiselta. Olisipa näkynyt edellisaamunakin.


Irtaudun laiturista, käännän selän kuulle ja lähden kohti auringonnousua. Vesi tuntuu lämpöiseltä, mutta siihen on selitys. Ilma on neliasteista, mutta järviveden lämpötila on 13 astetta.


Idän suunnalla on kapea nauha selkeää taivasta.


Arvelen, että muutaman viikon takainen värinäytös saa toiston, vaan niin ei käy. Tällä kertaa nouseva aurinko värjää vain hieman taivaanrannan pilviviiruja. Muuten taivas on siniharmaa.kangastus (päällekkäisvalotus)

Sitten aurinko painuu paksun pilvivyön taakse.


Tuuli on virinnyt ja paikallan istuen kajakissa tulee kylmä. On lähdettävä liikkeelle, meloessa ei palele. Kajakin aukkopeite suojaa kainaloista alaspäin, melonta-anorakki ja -liivit yläosan.


Paluumatkalla saan vielä ihailla rannan ruskapuita kohdevalossa. Viime hetken hehkuja, koska veden pinnalla on jo paljon pudonneita lehtiä.11 kommenttia:

 1. Vau on ihanat kuvat. Kävitkö rannalla tulistelemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi siinä laavu ollut ihan lähietäisyydellä, mutta ei ollut mukana riittävästi lämmintä vaatetta. Jos meloessa tarkeneekin, niin rantautuessa tulee usein kylmä ja silloin tarvitaan lisää kerroksia.

   Poista
 2. Reipas olet, kun anivarhain liikkeelle lähdet. Auringonnousukuvasi ovat hienoja, kyllä niitä saadakseen pitääkin olla ajoissa paikalla.
  Päällekkäisvalotus alkoi kiinnostaa. Sitä pitää ruveta tutkimaan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivien lyhetessä ei tarvitse enää olla niin reipas kuin kesällä :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Taisi ollakin viime hetket kuvata rantapuita. Viime yön myrsky on varmaan riipinyt lehdet irti.

   Poista
 4. Ihana aamu! Kiitos, kun jaoit kuvat ja tunnelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana aamu jossa on luopumisen tuntua. Viimeisiä melontoja ja rantojen ruskaa tänä syksynä.

   Poista
 5. Aamut ovat parhaita luonnossa liikkumiseen ja kuvaukseen monesti. Minäkin ihastelin tuota päällekkäisvalotusta.

  Itse olen ollut hyvin aamuvirkku koko elämäni, mutta jostakin syystä tuntuu kuin biologinen rytmini olisi aavistuksen muuttunut. Minua nukuttaa nykyään myös aamuisin :)

  VastaaPoista
 6. Kanootista näemmä saa aivan mahtavat kuvakulmat! :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Alkukuvien sininen hämärä ja oranssi kajo on ihana väriyhdistelmä. Ja myöhemmin auringon kultaamat keltaiset puut, mikä onkaan kauniimpaa- Siis sanalla sanottuna, kaunista.

  VastaaPoista