perjantai 9. lokakuuta 2015

Revontulia Kuopiossa 2

Juuri kun olin ehtinyt toipua edellisyön hienosta revontulinäytelmästä, niin lisää oli luvassa. Ongelmaksi muodostui pilvikerros, joka oli asettunut juuri Kuopion yläpuolelle. Pakattiin mukaan evästä, lämmintä juotavaa ja lämpimiä vaatteita ja lähdettiin ajamaan pois pilvien alta selkeämmälle paikalle.

Ei tarvinnut kovin pitkälle ajaa, kun revontulijuovia alkoi tuikkia taivaalta pilvikerroksen läpikin. Säätiedotus lupasi pilvien väistyvän, joten jäätiin odottelemaan ja kuvaamaan vähän erilaista revontulitaivasta, jossa elementteinä pilviharso, horisontista hehkuva illan kajo, kaupungin valojen värjäämät pilvet ja niiden taustalla vihreänä loimottava revontulitaivas.
Vähän ennen puolta yötä taivaalla oli vielä ohutta pilviharsoa, mutta kohtisuoraan ylhäällä ihan selkeä taivas. Ja silloin näyttäytyivät ne hurjimmat koronat.


Koronakuvien ohella yritin ehtiä kuvaamaan myös ympäröivää maisemaa. Keskellä peltoa pienellä kukkulalla oleva lato sai toimia rekvisiittana.

Ennen kotiinlähtöä käytiin vielä edellisyön kuvauspaikalla.18 kommenttia:

 1. Upeaa! Minä yritin myös kytätä niitä seuraavana iltana mutta kun ei näkynyt pilviltä niin menin nukkumaan. Olin varautunut kameraankin. Saattoihan se olla että täälläkin olisi loimut näkynyt myöhemmin yöllä.
  60luvunnahkahousut.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat ovat keskiviikon-torstain välisenä yönä otettuja. Eilen illalla, kun olin lähdössä kuvaamaan noin klo 21 aikaan, niin kotipihassa näin komeita revontulijuovia. Mutta kun pääsin katuvalojen ulottumattomiin, niin pilvet peittivät taivaan.

   Poista
 2. Wow, vilka underbara bilder du fick av norrskenet!
  Fantastiskt naturfenomen!

  VastaaPoista
 3. Hei, mihin kellon aikaan nuo kuvat on otettu? Ja tarkemmin, mistähän paikoista? Onhan ne tosi hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssi-vihreät kuvat on otettu alkuillasta klo 21-22 välillä Juurusveden rannalla. (7.10)
   Kun taivas sitten selkeni, niin vaihdoimme kaupugin toiselle puolen Kaislastenlahteen, josta loput kuvat. Koronat näkyivät taivaalla noin klo 23:20-23:30.

   Poista
 4. Todella upeita! Revontulia piti näkyä myös täällä etelärannikolla, mutta minua ei onnistanut. Moni oli kuitenkin nähnyt esim. Helsingin Vuosaaressa ja Kirkkonummella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parina yönä revontulet ovat näkyneet ihan etelärannikkoa myöten. Virossakin otettuja revontulikuvia olen nähnyt.

   Poista
 5. Ei noita reposia väsy kuvaamaan, aina yhtä kiehtova värinäytelmä taivaalla.
  Hyvät kuvat ovat taas palkinneet sinua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuo revontulien arvaamattomuus ja joka kerta erilailla toistuvat kuviot joka viehättää. Ei ole kahta samanlaista revontulinäytelmää.

   Poista
 6. Ovat hienoja näinkin. Luin uutisartikkelin missä kerrottiin että revontulet vahingoittavat oliko se nyt otsoonikerrosta vai mitäs se nyt olikaan.. Mutta on tutkittu että reposet ovatkin vahingollisia. Mutta kaikkeahan ne tutkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me maapallon asukkaat syyllistytä enemmän otsonikerroksen vahingoittamiseen.

   Poista
 7. Onpa ollut komea valonäytös. Hienosti olet jälleen niitä kuvannut, hallitset yökuvaamisen.

  Minulta menivät täällä etelässäkin näkyneet reposet ohi, työ tuntuu verottavan voimavaroja paljon ja unta kaipaa kovasti. Mutta ihana on nähdä revontulia muiden kuvista, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revontulikuvaus ja työssäkäynti ei oikein sovi yhteen. Omalla kohdallani työt ei enää haittaa harrastamista.

   Poista
 8. Wau! Onneksi olit kameroinesi paikalla, niin minäkin pääsin kokemaan revontulet täältä etelästä käsin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka revontulet olikin nyt näkyvillä etelässäkin, niin ei kuitenkaan niin etelässä :)

   Poista
 9. Upeita kuvia!
  Oranssit pilvet luovat hienon kontrastin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi kartoin noita oranssia pilviä kun en oikein tykkää keinovaloista, mutta kun niitä ei voinut vältellä, niin ajattelin että tehdään välttämättömyydestä hyve :)

   Poista