tiistai 29. syyskuuta 2015

Värejä rannoilta ja poluilta

Viikonlopun teemana olivat värit. Ruskavärien lisäksi hehkuivat auringonlaskun ja -nousun värit. Muutakin värikästä ja harvinaistakin olisi jossain päin Suomea ollut tarjolla, mutta sitä en onnistunut näkemään. Kuunpimennys ja punainen kuu jäivät Kuopiossa pilvikerroksen taakse piiloon.

Vaiverossa on vain muutama punainen lehti.


Toinen viikonlopun teemani oli monivalotus. Viimeisimmässä Luontokuvalehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli impressionistisesta valokuvauksesta. Monivalotuksella tai liikuttamalla kameraa valotuksen aikana voidaan luoda aivan erilaisia luontokuvia. Kuvaustapa antaa mahdollisuuden kokeiluihin ja lopputulos on monesti yllätyksellinen. Löysin kamerastani päällekkäiskuvaustoiminnon ja sitä testailin kuvaamalla mm. rannan vaiveroita ja järviruokoja.Epävakainen säätyyppi vallitsi koko viikonlopun ajan, välillä satoi, väliin paistoi ja taivaalla purjehti runsaasti pilvilauttoja. Illan ja aamun valot värittivät pilvikerroksia mahtavin värein.

Ensin katselin ikkunasta punertuvaa iltataivasta. Kun värit vain vahvistuivat ja puna syveni, en enää malttanut pysyä sisällä, vaan lähdin rannalle väripilviä kuvaamaan.
Pitipä kokeilla monivalotusta pilvimaisemaankin.


Aamulenkillä Katiskannimen luontopolulla oli myös punaisia väripilviä auringonnousun aikaan.
päällekkäisvalotus

päällekkäisvalotusSyyläjuuren koristeelliset siemenkodat saavat rantapuiden ruskasta värikkään taustan.Mikä yllätys polun varrella! Kukkiva kämmekkä vaikka kohta eletään lokakuuta. Yövilkka on avannut yhden kukan ja toinenkin avautuisi jos valoa ja lämpöä riittäisi.


Puolukankukkiakin löytyi useampia.
Lehtokuusaman kauniit, mutta myrkylliset marjat.


Puistojen puut ovat nyt kauneimmillaan. Saarnen kelta ja vaahteran punaoranssi loistavat aamuauringossa.


11 kommenttia:

 1. Jälleen kerran niin kauniita kuvia. Puolukankukka on upea ♥

  VastaaPoista
 2. Siellä etelässä on tainnut olla niin lämmin syksy ja jatkoakin kai lupasi, että on suotuisa kukkien kukkimiselle. Täälläkin on monena iltana ja aamunakin saanut ihailla kaunista taivaanpunaan värittämiä pilviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole ollut yöpakkasia, joten ei ihme että kukat aloittavat uudelleen kukinnan.

   Poista
 3. Kiintoisaa tuo impressionistinen kuvaus, näyttäviä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monivalotuksia on hauska kokeilla, lopputulos on aina yllätys.

   Poista
 4. onpa upeita auringonlaskun värejä!

  VastaaPoista
 5. Kuvakokeilusi ovat hienoja. Kiinnostavia. Syksyn jatkumo näyttää kauniilta ja värikkäältä. Täällä pakkasöitä ja parhaillaankin jo -2 astetta.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa ruskan hehkua.
  Kylmyys näkyy taivaalla.

  Upeita tunnelmia ja yksityiskohtia.

  VastaaPoista