keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Revontulikauden laimea aloitus

Kävimme parina iltayönä revontulia katsomassa. Ensimmäinen ilta oli kyllä selkeä, mutta revontulet vaatimattomat. Nouseva kuunsirppi järven takaa antoi vähän lisäsäväystä maisemaan. Toisena iltana olisi ollut kunnon roihut, mutta sijaintipaikkamme oli pilvikerroksen alla, joten revontulten loimut jäivät piiloon. Vähän värejä kuitenkin tallentui.
taajaman valot heijastuvat punaisena pilviin
12 kommenttia:

 1. Minä olisin haltioissani nähdessäni jo näitäkin luonnossa - kuten olen kun katselen kuviasi.

  VastaaPoista
 2. Minustakin upeita!

  Olen nähnyt revontulia luonnossa vain muutaman kerran.

  VastaaPoista
 3. Eihänb nämä revontulet niin vaatimattomat lainkaan olleet. Minä en ole jaksanut valvoa, josko täälläkin olisi ollut jotain värejä taivaalla.

  VastaaPoista
 4. Tuo toisiksi alin kuva on aivan todella hieno, kuin myös moni muukin on upea otos. Kyllä teidän on tuota kelvannut katsella :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä pimeydessäkin on oma kauneudensa, valoahan siihen kyllä tarvitaan. :-)

  Kauniita yön tunnelmia.

  VastaaPoista
 6. Eivät nämä vissiin Lapista ole vai kuinka? Jos ovat Kuopiosta, on siellä sitten näköjään hienompia revontulia kuin täällä.
  Tai enhän minä ole koskaan yrittänytkään niitä etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä ensimmäistä on Kuopiosta. Viime aikoina revontulia on nähty ihan Etelä-Suomea myöten. Loput kuvat on pohjoisempaa, matkalla ruskaa etsimään.

   Poista
 7. Teillä on hyvä paikka. Ehkä ne näin syksyllä vielä voivat olla.. laimeita, sanoisin että ehkä vain erilaisia. Hienoja nämäkin, ehkä totutusta poikkeavia.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille. Etelä-Suomessakin olisi ollut mahdollista nähdä kunnon loimuja, mutta tällä kertaa ei ne parhaimmat tulet sattuneet kohdalle.

  VastaaPoista
 9. Upeat on revontulet ♥ En ole vielä nähnyt, olen vissiin menny liian aikaisin nukkumaan :)
  Olen tässä plarannut ja ihastellut kuviasi, niin huomasin, että miksi en olekkaan enään sinun lukijasi, ihmettelen kovin. Olen kyllä lukijaksesi kirjautunnu jo aikaa sitten. Ja seurannut seikkailuitasi. En kyllä ymmärrä mistä johtuu. No yritän uuelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsti, huomasin ihan saman omalta osaltani. En näytä olevan lukijoissasi vaikka niin luulin. Olen sinne kuitenkin löytänyt linkkilistani kautta.
   Revontulet on aika oikullisia. Joskus on tuuria, niin kuin nyt Lapin reissullamme. Mahdollisimman pimeä paikka on oltava ettei keinovalo häiritse. Monesti syttyvät heti pimeän tullen, ehkä varmimmin kuitenkin puolenyön tienoilla.

   Poista