perjantai 23. tammikuuta 2015

Aamu Käylänkoskella

Käylänkosken rantapuut ovat pakkasen ja lumisaten jälkeen paksun lumikuorman peitossa. Tammikuussa ei nouseva aurinko vielä ylety valaisemaan koskenuomaa, vaan jää metsän taakse, mutta kirkkaan taivaan sävyt heijastelevat kosken kuohuihin. Pakkashöyryinen virtaava vesi ja huurteiset puut saavat maiseman näyttämään arktiselta. Kahdeksantoista asteen pakkasessa rannalla ei kuitenkaan tule kylmä. Toista oli viime talven yli kolmenkymmenen pakkasasteen lukemissa.


Kiveskosken karoihin verrattuna Käylän koskikarat ovat ujoja. Kun Kiveskosken karat tulevat ihan muutaman metrin päähän juttelemaan, niin Käylän karat asettuvat mieluummin takarannalle kuvaajan ulottumattomiin. Ks. pieni piste rannalla puun alla :)

Käylänkosken rantapoluilla ja kävelysilloilla on kulkijoita läpi talven, joten polut ovat kuljettavissa ilman lumikenkiä.Ensimmäiset auringonsäteet alkavat värjätä takarannan puiden latvoja. On tulossa kaunis talvipäivä.6 kommenttia:

 1. Kauniita värejä ja kuulautta näissä kuvissa!

  VastaaPoista
 2. Mahtavat maisemat, taidokkaat kuvat!
  Kyllä minua paleltaisi kahdeksantoista asteen pakkasessa, ei voi mitään :-)

  VastaaPoista
 3. Hyvissä ajoin, eli varhain olet ollut taas liikkeellä saadaksesi koskesta kauneimmat kuvat. Hyvä ajoitus.
  Itse hiihdin aamulla suolle auringonnousua kuvaamaan, pakkasta -28. En minä montakaan kuvaa pystynyt ottamaan ja siirryin koneeni taakse katsomaan suon vastalaidalla kohoavaa vaaraa, jota aurinko alkoi hivellä.

  VastaaPoista
 4. Komeat talvimaisemat! Hämmästyttää, mikä ero on tällä hetkellä keleissä etelän ja pohjoisen välillä. Hangon rantavyhyke oli viime viikonloppuna lumeton ja meri täysin jäätön

  VastaaPoista
 5. Upeasti valo maalailee eri värejä lumeen.
  Kyllä Suomessa on kaunis talvi, kun vaan talvi kunnolla tulee.

  VastaaPoista
 6. Kauniita hetkiä. Olet kyllä taiturimainen luonnon kuvaaja.

  VastaaPoista