sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kuin kuuta nousevaa

Julkisuudessa oli kovasti juttua superkuusta. Täysikuu näkyisi suurimmillaan lauantai-iltana. Yhdistin ilta-aurinkomaisemien katselun ja kuun katselun samaan retkeen, ja kuinka ollakaan, kiipesin taas kerran Pyhävaaralle. Meinasi jo kuukin unohtua kun jäin katselemaan vaaran laelta avautuvaa maisemaa. No, en myöhästynyt, koska kuu oli myöhässä. Sen piti nousta taivaanrannalle Ursan tähtikartan mukaan kello 22:10, mutta taivaanrannalla oli sen verran pilveä että näin ensimmäisen vilahduksen kuusta vasta kello 22:45.

Parhaat kuvat kuusta sain kuitenkin vasta auringonlaskun aikaan kotimatkalla (23:57). Silloin oli hämärtynyt niin että kuu näkyi kirkkaampana.19 kommenttia:

 1. Ai, kuinka upeaa. Minulta jäi superkuu kokonaan väliin, joten sitäkin mukavampaa katsoa muiden otoksia :-)

  VastaaPoista
 2. Upeat kuukuvat ja ihana vanamometsä. Öinen luonto huumaavimmillaan.

  VastaaPoista
 3. Aivan kuin kuu lepäilisi tuossa pilvien päällä :)

  VastaaPoista
 4. Mitkä maisemat ♥ Meillä oli taivas pilvessä koko yön ja superkuu piilossa, mutta johan se oli suuri möllykkä edellisenäkin yönä. Koiran kanssa sitä ihmeteltiin yölenkillä.

  VastaaPoista
 5. Upeat superkuukuvat!!
  Kauniita ovat maisema kuvatkin!

  VastaaPoista
 6. Huimia maisemia ja sieltähän se kuukin löytyi. Minä vaan en nähnyt, edes himmeää. Olisi pitänyt siis juurikin valvoa yöhön, en valvonut. Seuraavan kuun pitäisi näkyä elokuussa, voimakkaampana, siihen tähtään. Luin myös tästä kuusta mediasta ja löysin vain tiedon näystä klo 14.. Silloin se kilpaili kaiketi auringon kanssa eikä sitä näkynyt. Koko illan oli niin aurinkoista... Enkä nyt muista tarkkaa päivää siihen että täällä on yötön yö päättynyt, kaiketi se kai alkaa jo laskea. Yritin etsiä kuun näkymisistä tietoa netistä, tuloksetta. Kiitos linkkivinkistä kokeilen sitä!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia, ja silähän se superkuu! Aivan upeana!

  VastaaPoista
 8. Så underbara bilder av en fantastisk natur och supermånen!

  VastaaPoista
 9. Uskomattoman upeat maisemat. Tuonne kannatti - kannattaa kiivetä.
  Ja sait kuusta kuvaa. Komea.
  Meillä oli just silloin pilvistä, ei ollut toivoakaan nähdä kuuta.

  VastaaPoista
 10. Kiitän kaikkia kommenteista. Pelaquu, lauantai-iltana kuu näkyi vain korkeammalta. Tunturin juurella sitä ei näkynyt vielä puolen yön jälkeenkään, koska pilvet peittivät taivaanrannan. Ursan tähtikartasta näkee kuun nousu- ja laskuajat paikkakunnittain.

  VastaaPoista
 11. Upea paikka ja kuu!

  Minulta jäi koko superkuu väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuussa sitten menet kuuta kurkottamaan :)

   Poista
 12. Unas maravillosas imágenes... Un saludo desde Murcia.

  VastaaPoista
 13. Öinen luonto tarjoaa parastaan kuvaajalle. Se on niin tunnelmallinen ja kiehtova. Superkuu antaa oman hieman taianomaisen lisänssä.
  Esittelet upeaa katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kesässä on se huono puoli, että missään vaiheessa ei oikein ehdi nukkumaan. Kesäyöt ovat hienoja, mutta niin ovat kesäpäivätkin. Onneksi kesällä tarvitsee vähemmän unta kuin talvella.

   Poista