maanantai 6. elokuuta 2012

Vedenjakajalla

Kuvansijärvi on Vuoksen vesistön latvajärviä. Sen erottaa Kymijoen vesistöstä noin puolen kilometrin levyinen kannas. Kuvansi-nimi on tunnetumpi Varkauden ja Joroisten välissä olevan taajaman nimenä. Yhteyskin nimille löytyy. Kuvansin kylän läpi virtaa Kuvansijoki, jonka vesien alkulähde on juuri noin viidenkymmen kilometrin päässä oleva Kuvansijärvi.

Kuvansijärven eteläosa on varsin erämainen. Siellä on paikoin monia kilometrejä rantaviivaa vailla minkäänlaista kesämökkiä tai asuintaloa. Olisiko rantojen kivikkoisuus ja ympäröivän maaston vaikeakulkuisuus siihen syynä. On Kuvansillakin hiekkarantaa; juuri siinä kapeimmalla kannaksella.

Toiveena yöretkelläni Kuvansille oli nähdä kaunis auringonlasku ja elokuun kuutamo. Täysikuun aika oli kyllä mennyt jo ohi muutama päivä sitten. Auringonlasku oli kaunis, mutta muistutuksena tämän kesän oikullisuudesta sain sadekuuron niskaan ihan odottamatta. Pilvet eivät näyttäneet sadepilviltä, mutta kastelivat silti. Tosin sade oli lyhyt ja koko retken ainoa. Kuutamokin näkyi hetken. Noin viiden minuutin ajan kuu viipyi itäisellä taivaalla ennen kuin peittyi pilveen.

Kuikka oli taas odottamassa retkelle lähtijää

Lumme Herralanlahdella

Tämä on harvinaisempi pikkulumme

Kuvansin pieniä kalliosaaria


Tuuli tyyntyy illaksi

Vuohennokka rannalla

Iltapilvet

Löytyihän se auringonsilta

Viimeiset säteet valaisevat leirisaaren

Tuo vasemmanpuoleinen pilvi kasteli

Makkaranpaistotulet

Iltapilviä auringonlaskun jälkeen

Sateen jälkeen

Ulkoroihu louhikossa (Canon, yökuvia käsivaralta-toiminto)


Elokuun kuu näyttäytyi


Aamukin oli aurinkoinen

Kuvansin kuvankauniita saaria


Rantakukka luodolla

Kaikki tämä on tarpeen yhden yön melontaretkellä. Tällä varustuksella tosin voisi olla vähän pitempäänkin reissussa. Eväitä vaan olisi lisättävä.7 kommenttia:

 1. Oi että, toinen toistaan ihanampia kesätunnelmaisia, taidokkaita kuvia!

  VastaaPoista
 2. Kiki vihjasi, että täällä on kauniita kuvia ja niitähän täältä löytyi!!
  Ihania luonto- ja kukkakuvia.
  Liitynkin lukijaksesi.

  VastaaPoista
 3. Kiitän kommenteista ja tervetuloa sivuilleni.

  VastaaPoista
 4. Tulin myös tänne Kikin kautta ja kuvasi ovat todella komeita.

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa uudet ja entiset blogilukijat.Pian tulee neljä vuotta kun aloitin nämä merkinnät. Alussa ne olivat päiväkirjamerkintöjä lähinnä oman muistin virkistykseksi. Lukijoita ja muitakin kävijöitä on sitten tullut matkan varrella. Tämän jutun hauskuus on siinä, että teen retket ikään kuin uudelleen kun järjestän ne blogiin kuvakertomuksen muodossa.

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavia luontokuvia. Hienoa että laitat ne meille katsottavaksi.

  VastaaPoista