perjantai 31. elokuuta 2012

Ruskan alkua ja kuutamoöitä

Kulunut viikko Kuusamon-Posion seudulla on ollut kuin päiväkävelijän unelma. Aurinkoa on riittänyt enemmän kuin uskalsi odottaa ja lämpötilakin on parhaimmillaan kohonnut liki kahteenkymmeneen asteeseen.
Ruskaa ei näille korkeuksille taida tulla muuta kuin varvukkoihin. Koivunruoste on ruskistanut lähes kaikki koivunlehdet. Kuusenoksat taas ovat kellastuneet suopursuruosteen vuoksi.

Tässä muutamia kuvia viikon retkiltä:

Taas kerran kävelyä Riisitunturin poluilla. Kun ei ollut mihinkään kiire, oli aikaa istua useampaan otteeseen polun varrella ja nauttia ympäröivästä maisemasta ja auringon lämmöstä.
ruskamustikkaa, Riisitunturi

kaksi kuusta, Riisitunturi 
Kitkajärvi Riisitunturin polulta nähtynä
vaivaiskoivu ja taustaPäiväretki Taivalkönkäälle Karhunkierroksen polkua Puikkosuon tien kautta. Matkaa tulee edestakaisin hieman alle kymmenen kilometriä.

Vaululampi, Puikkokämpän ranta

Taivalkönkään tuvan puoleinen haara

kuvioita virrassa, Taivalkönkään luusua

Taivalkönkään autiotupa

polun varrelta


Joutsenet alkavat kokoontua isompiin parviin syysmuuttoon valmistautumaan. Ala-Kitkan Varpasalmella oli noin kuusikymmentä joutsenta.

joutsenet alkavat kokoontua, Varpasalmi, Kitka


Tämän vuoden elokuussa on ollut kaksi täysikuuta, kuun alussa ja lopussa. Kuu on ihan täysi vasta tänään, mutta eilisiltana se näkyi lähes kokonaisena kaakkoisella taivaalla.

Saukkolammen ilta

kuu on pudonnut 

Kuutamo jängällä

7 kommenttia:

 1. Nämä maisemat ja kuvat niistä ihastuttavat minua. Toisekseen minulla on sekin ilo, että asun lähiseudulla, reilun tunnin matkan päässä Riisitunturilta, eikä Kuusamoonkaan pitkästi ole.
  Riisitunturin poluilla olin viimeksi parisen viikkoa sitten. Pohjoisen poluilla on virkistävää ja rentouttavaa kulkea.

  VastaaPoista
 2. Voi näitä upeita maisemia ja kuvia. Ihanaa että kerrot retkistäsi meille, istun ja unelmoin näiden äärellä usein ja pitkään.

  VastaaPoista
 3. Fantastiset kuvat kauniista luonnosta. Ei niistä edes voi suosikkia nimetä. Kaikki käy.
  Tuo joutsenten kokoontuminen, mahtaa olla vaikuttavan näköistä. Nyt jo noin monen joutsenen näkeminen samassa kuvassa hätkähdyttää.

  Teillä on syksy todella jo ovella, vai onko se jo sisäpuolella....

  VastaaPoista
 4. Voi että, haluaisin hengittää tuota ilmaa!
  Kiitos kuvistasi!

  VastaaPoista
 5. Riisillä mieli virkistyy, kun kiireettä saa kulkea.

  VastaaPoista
 6. Hei, pidän blogista. Viimeksi tänne jotenkin eksyin, ja sitten hukkasin, nyt laitan oikein ylös ja liityn seuraajaksi. Tervetuloa vastavierailulle, siellä on sinulle myöhemmin jotain! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta ja tervetuloa lukijaksi. Kiitos myös yllätyksestä blogissasi.

   Poista