tiistai 6. heinäkuuta 2021

Yö saaressa

Kerrankin retkikamppeiden pakkaaminen on helppoa. Saan auton  parinkymmenen metrin päähän veneestä, joten tavarat on nopesti heitelty veneeseen ja matka Sorsavedelle voi alkaa. Pitkien helteiden jälkeen on poikkeuksellisesti pilvinen päivä. Kylmä ei kuitenkaan ole, lämpötila on lähellä hellelukemia. 



Yleensä vaihtelen leiripaikkojani koska valinnanvaraa on, mutta nyt soudin samaan saareen kuin viime kesänä ja teltankin laitoin samoille sijoille variksenmarjamaton päälle. Telttaa pystyttäessä säikäytän uteliaan kuikan. Se on huomaamattani tullut ihan rantaan parin metrin päähän. Kun käännyn, säikähdämme molemmat ja kuikka lähtee pakoon. 


Sääennuste oli oikeassa. Sää selkeni iltaa kohti. Lähdin soutelemaan saaria kierrellen ja ihaillen ilta-auringon värittämiä kalliota. 




Rahkasammalkasvusto kohdevalossa













Auringonlaskun aika




Puhelin herättää klo 3:20.  Aurinko on juuri silloin noussut mutta vielä saaren takana. Ehdin pukeutua ja valmistella kameran ennenkuin aurinko alkaa kohota metsän takaa. 












Leirini aamuauringossa












Päällysteltta on kostunut yön aikana. Viritän sen puiden oksiin kuivumaan ja kaivaudun makuupussiin jatkamaan unia. Pari tuntia myöhemmin herään tähän maisemaan. 


Tasainen rantakallio on mainio paikka keitellä aamukahvia. 


Vähän jälkeen kahdeksan olen jo vesillä. Päivästä on tulossa kuuma, joten haluan soutaa takaisin aamun viileimpien tuntien aikana. Juhannusviikon myrsky ei ole tehnyt kovin pahaa tuhoa tällä järvellä. Tässä suurin yksittäinen kaatuneiden puiden ryhmä saaren kärjessä. 

Vuorokauden mittaisella souturetkellä nähtynä: kolme kuikkaa, kaksi kalasääskeä, yksi majava, yksi haapana, yksi teeri ja kolme ohi ajanutta venettä. 


12 kommenttia:

  1. Ihana retki! Kiitos taas, kun pääsin mukaan 🥰.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollutkin hyviä retki-ilmoja. Toki vähän vähempi lämpö riittäisi. Täytyy siirtyä yövuoroon.

      Poista
  2. What a marvellous tour in the beautiful nature. Great scenes !!

    VastaaPoista
  3. Ai että.... kuulen aivan tuon hiljaisuuden ja tunnen pienen yökasteen varpaissani 🤗
    Kiitos retkestä taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiden kolmen moottoriveneen äänen lisäksi muuta äänimaailmaa olivat vain kuikat ja majavan hännän läiskähdys veteen. Rauhallista siis.

      Poista
  4. Kesäretken aatelia - taas. Sinulla oli kaiketi koko saari itsellisessä käytössäni, tietty linnut ja majava kävivät moikkaamassa.
    Maisemat upeat ja rannalla istuessa ilta-auringossa voi kokea parhaita flowhetkiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan minulla saaressa seuraa. Teeri rymisteli jalkojen juuresta kun aamuyöllä kuljin saaren toiselle rannalle ja haapana oli saaressa myös.

      Poista