tiistai 8. kesäkuuta 2021

Alkukesän melontoja

Lähde mukaan melontaretkelle Kallaveden tyynelle järvenselälle tai mökkijärveni kalliorantoja kiertämään.  Istu kajakkiin ja nauti maisemista: 
Pieni kallioluoto Pieni Metso-saaren kärjessä, mutta siellä ei konsertoi metso vaan teeri. Seuraan kauempaa teeren tanssia ja kuuntelen sen kukerrusta, sitten teeri huomaa minut ja painuu kallion toiselle puolen piiloon. Vasta sitten kaivan kameran esiin, mutta teeri ei enää näyttäydy. Poistun paikalta onnellisena. Sain nähdä teeren tanssiesityksen yksityisnäytäntönä. Härkälinnut uivat ihan hiljaa kajakin keulan edestä. Vasta kun olin ohittanut ne, niin aloittivat vähemmän kauniin laulunsa. 


Selkä-Havukan laavu Etelä-Kallavedellä Pieni luoto lähellä kaupunkia. Kalasääskiä ei näy vaivaavan asutuksen läheisyys, vaan näytti siltä, että pesänrakennuspuuhat on menossa. Pesäluoto on varmaan tarkoitukseensa sopiva, on tarkkailukelo ja tukevalatvainen vanha mänty jossa pesä. Niin monet kerrat olen melonut mökkijärven lahdella korkean kalliojyrkänteen juurta. Nyt päätin kerrankin rantautua ja nousta kallion päälle katsomaan maisemaa ylhäältä päin.  


Jäkäläkalliota ja käkkyrämäntyjä
Kuusen kävyt ovat yleensä korkealla puun latvassa. Tämä kuusi kasvoi kalliota pitkin ja kävynalut olivat melkein maata myöten. 


Kajakilla pääsee ihailemaan läheltä rentukkaloistoa. 


Suokukka kasvaa suon lisäksi myös rannoilla. 
SuokukkaPikkutervakon nuppuiset kukinnot kuvasin vesiltä käsin kajakissa istuen. Pikkutervakko ei ole kovin yleinen Savossa. Se on enemmän pohjoisen kasvi. 
pikkutervakko nupullapikkutervakko kalliolta kuvattuna 


pikkutervakko  12 kommenttia:

 1. Huikeat kuvat ja maisemat jälleen, kiitos upeasta kyydistä!

  Kaikista ihanista kuvista kuvat 5, 6 ja 10 olivat pysäyttävän upeita, ihan taianomaisia 🥰.

  VastaaPoista
 2. Upeita maisemia ja kauniita kuvia! Suloinen suokukka! Ihanat säät melontaretkillä!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. On hienoa meloa isolla järvellä silloin kun on ihan tyyntä.

   Poista
 4. Kiitos kutsusta. Mukana ollaan. Vesilläolo on mukavaa tyynellä säällä ja kiireettömästi. Kaikki on niin levollista, melkeinpä pystyy meditoimaan, kun laittaa melan syliinsä.
  Koillismaallakin kukkii jo rentukat, suo-orvokit, tuomi, mustikka ja hilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melonta on todella jonkinlaista meditaatiota. Nuorena sen otti enenmmän vauhdin ja liikunnan kannalta, nykyisin nautiskelen hitaasta etenemisestä.

   Poista
 5. Oi miten kaunista! Silmä ja mieli lepää näitä katsoessa.

  VastaaPoista
 6. tällaisiin maisemiin ei kyllästy koskaan. Joka säällä ne ovat erilaisia ja aina yhtä ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melontakuvat tulee otettua aina tyynellä säällä. Aallokossa saisi hyviä kuvia mutta on turvallisempaa pitää molemmat kädet melassa kiinni.

   Poista