torstai 26. marraskuuta 2020

Aukkoja pilvirintamassa

Forecan viikkoennuste Rukan seudulle oli yksitoikkonen; joka päivälle harmaita pilviä. Saman suuntaista lupasivat muutkin sääennustajat. Suurimmaksi osaksi ennusteet osuivat oikeaan, mutta onneksi muutamana päivänä pilvirintama repeili hetkellisesti; yhtenä päivänä vain kymmeneksi minuutiksi, toisena vähän pitemmäksi aikaa. On oltava valppaana, että osuisi paikalle juuri silloin kun valo hetkellisesti pääsee valaisemaan lumisia rinteitä. Vähän tuuriakin tarvitaan.















Matkalla Pyhäjoelle aurinko näyttäytyy, sitten pilvistyy täysin. Mutta polku joelle on lumoava. Lumiset puut kaareutuvat polun molemmin puolin. Kuin kävelisi tunnelissa. 




Jokirannassa auringon valo heijastuu yllä oleviin pilviin, jotka taas heijastuivat veden pinnalle. Vaaleanpunaiset ja vaaleansiniset pastellivärit vuorottelevat. 









Vähän ennen auringonlaskua pilvissä on hento punertava kajo. Se kielii siitä, että pilvikerros on ohut. On lähdettävä katsomaan onko ylempänä tunturin laella aukkoja pilvien lomassa. 

Maston rinteeltä Juhannuskalliolle on matkaa vain kolmesataa metriä, mutta välissä on notko, ensin polkua alas ja sitten ylös. 


Vielä on noustavaa ja vielä ylhäällä punertaa, ehdinkö ajoissa. 





Juuri kun olen päässyt Juhannuskalliolle alkaa tumma pilvikerros hiipiä auringon eteen. 










Pilvien myötä alkaa pimentyä, mutta vielä on ihan vähän punerrusta taivaalla. 






Laskeudun alas Juhannuskalliolta jyrkkää etelärinnettä. Kallion laelta hiihtoladun pohjalle, noin kolmensadan metrin matkalla, on korkeuseroa 80 metriä. 


8 kommenttia:

  1. Niin ihanaa kulkea kuvissa kanssasi metsään. Minulle tavoittamattomaan talvimaisemaan. Kiitos Seita!

    VastaaPoista
  2. Niin ihanaa kulkea kuvissa kanssasi metsään. Minulle tavoittamattomaan talvimaisemaan. Kiitos Seita!

    VastaaPoista
  3. VAU! Uskomattoman kaunista! Olisipa täälläkin lunta.

    VastaaPoista
  4. Talvi on tullut ja toivottavasti jäädäkseen. Kaamosajan taivaan värit ovat kauniita. Kyllä lumi ja pehmeän sävyiset värit antavat taianomaisuutta kuvillesi.

    VastaaPoista
  5. Ei voi kuin kaiholla katsella kuviesi talven ihanuutta.

    VastaaPoista