lauantai 2. marraskuuta 2019

1200 kilometriä Kroatiassa,osa 4, Pulassa

Lienee aika kulunut vitsi, mutta Pulassa on käytävä jo senkin vuoksi, että voi viestittää olevansa pulassa. Onneksi emme olleet missään vaiheessa pulassa, vaikka perjantaipäivän liikenne kaupungin keskustassa vaikuttikin kaoottiselta. Kuljettajamme sompaili näppärästi auton hotellin vastapäätä olevaan kellariparkkiin. Koska hotellimme oli keskellä kaupunkia, ei matkaa Pulan päänähtävyydelle, amfiteatteriin ollut kuin puoli kilometriä, joten jalkauduimme kaupunkikierrokselle.

Taas huomaamme, että turistikausi on ohi. Koko suurella areenalla ei meidän kolmen lisäksi ole kuin muutama muu matkailija.










Käymme myös areenan maanalaisessa osassa, jossa nyt on museo. Roomalaisaikaan siellä ovat olleet leijonat ja gladiaattorit vuoroaan odottamassa kun areenalla on pidetty gladiaattoritaisteluita.


Iltapäivällä autoilemme Verudelan ranta-alueelle. Eipä ole uimarannallakaan ruuhkaa vaikka aurinko paistaa ja lämpötila on hellelukemissa.


Auringonlaskun kuvaan Stojan rannalta. Sinne kaupunkilaisetkin ovat tulleet viettämään iltaa rantakivillä istuen.


Illan sininen hetki hotellihuoneen terassilta.


Iltakävelyllä keskustassa, Sergiuksen riemukaari







Augustuksen temppeli


Pulan telakan nosturit valaistuna, valojen värit muuttuvat koko ajan.




Käymme vielä katsomassa amfiteatterinkin iltavalaistuna.


Lauantaiaamu, viimeinen päivämme Kroatiassa. Päivästä tulee pitkä, lento Helsinkiin lähtee klo 1:55 sunnuntain puolella. Aamu alkaa kävelyllä kauppahallissa ja torilla.


Aamupäivällä kaupungin keskustassa on rauhallista






Mosaiikkilattiaa roomalaisajalta


Hotellimme on pieni, mutta viihtyisä.


Huoneenluovutuksen jälkeen joukkueemme lähtee ostoksille. Noin kolmen tunnin kauppakeskuksessa kiertelyn jälkeen jätämme Pulan keskustan ja ajamme Istrian niemimaan kärkeen Kamenjakin luonnonsuojelualueelle. Turistikauden aikaan niemimaalle ajavan on maksettava pääsymaksu, nyt maksua ei peritä.




Edessä on satoja kilometrejä aavaa Adrianmerta.




Medulin on vain kahdeksan kilometrin päässä Pulasta. Se on suosittu rantalomapaikka.


Sydän laiturilla näyttää kuin olisi piirretty kuvaan. Se on tosiaan kiinni laiturissa, varmaan vaan kuvaajia varten tehty.



Aika kapeaa, onneksi en istu kuljettajan paikalla, Medulinin vanha kaupunki


Iltapäivän ajelemme maaseutumaisemissa Istrian niemenkärjen itälaidalla. Kauniita näkymiä merelle ja rannoille löytyy tien varrelta.




Illan tullen on aika etsiä ruokailupaikkaa. Emme halua enää Pulan keskustaan, vaan helpon matkan päähän lentokentästä, koska auton palautusaika on viimeistään kello 21. Päädymme meille jo tuttuun paikkaan, Fazanaan.


Ilta Fazanassa on kaunis, ruokailemme rantaravintolassa ja samalla seuraamme auringon kierron päättymistä Brijuni-saaren taakse.


Kylän kirkossa vietetään häitä. Morsiuspari vieraineen asettuu kirkon eteen ryhmäkuvaan dronekuvausta varten.


Morsiusparia kuvataan rantalaiturilla ja aallonmurtajalla.


Häävieraat siirtyvät vähän matkan päähän juhlapaikkaan, muu ranta-alue hiljenee.




Viikon kauneimmat auringonlaskun värit ovat täydellinen lopetus lomaviikollemme.




Kroatia-sarja jatkuu lähiaikoina Plitvicen kansallispuistokierroksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti