lauantai 14. maaliskuuta 2015

Potkukelkkakeli

Pitkä, lauha sääjakso sulatti lumet vesistöjen päältä lähes kokonaan. Viimeöiden pakkaset ovat jäädyttäneet jään pinnalla olleen vesisohjokerroksen. Nyt on jäälläliikkujalle tarjolla unelmaolosuhteet, kunnon potkukelkkakelit.
Jään paksuus on täällä Savon seudulla 30-40 sentin paikkeilla, joten on vielä turvallista kulkea jäällä. Siltojen alusia ja virtapaikkoja on kuitenkin varottava.

Eilinen päivä oli jäällä liikkujan juhlaa; aurinkoa pilvettömältä taivaalta, tuuli heikkoa ja potkukelkan alla jäälakeutta riittämiin.

Kuvat ovat kahdelta eri retkeltä, ensiksi Etelä-Kallavedeltä ja sitten Väinölänniemen kierrokselta:
Etelä-Kallavesivasten auringonsiltaatauko laavullapitsikauluskallion kohokuvio

värijuova kalliossahuvimaja Peräniemen kärjessä

huvimaja Rönön sillan kupeessa

Vasikkasaari


14 kommenttia:

 1. Potkukelkka herätti huomioni, en ole aiemmin noin modernia versiota nähnytkään. Siihen ei kyytiläisiä huolita :)
  Kaunis pitsikaulus kivellä ja auringonsilta jäänpinnalla on upea!!

  VastaaPoista
 2. Mikä mainioin paikka kelkkailla, ihan huippu kuvat. Meillä pääsis tuolla minun lenkkeilyreitillä myös potkurilla jos vain on turbot jalaksissa.

  VastaaPoista
 3. Upeita ovat Kallaveden rannat ja saaret. Eilen oli täälläkin hieno ulkoilupäivä. Ihan tuli kaiho mökille kun näitä kuviasi katselin. Kohta kuitenkin suunnistetaan Maaninkajärven rannalle, jospa säät ovat yhtä suosiolliset kuin kuvissasi.

  VastaaPoista
 4. Potkukelkkailu on todella hauskaa! Upeat kuvat ja maisemat!

  VastaaPoista
 5. Niin on jää kuvionut taas kaiken kauniiksi ja vanginnutkin.

  VastaaPoista
 6. Olispa mullakin potkuri, vaan ei olis sillä täällä käyttöä, sillä jäiden päällä on paljon lunta. Oikein olen kade, kun sinä kelkkailet lumettomalla jäällä.
  Hieno retki makkaranpaistoineen ja unelmasäineen.

  VastaaPoista
 7. Mahtava aurinkopäivä!
  Tekisi niin mieli hankkia tuollainen potkuri ja viiletellä pitkin jäätä. Nyt olisi niin oivalliset olosuhteet.
  Kaunis postaus!

  VastaaPoista
 8. Kiva kuvapostaus jälleen! Aurinkoiset kelit jatkuvat onneksi vielä tänään. Taidan suunnata itsekin tuonne hangille ulkoilemaan! :)

  VastaaPoista
 9. Hienot kelit liikkua jäillä potkurilla. Järven jää näyttää tosiaan liukkaalta, tuolla ei jalan pystyssä oikein pysyisikään. Ja aurinkokin on hellinyt liikkujaa.

  VastaaPoista
 10. Kiitän kaikkia kommenteista. Kickspark-potkukelkka on kevyt ja ketterä potkuteltava. Lyhytjalaksisena sitä on helppo kuljettaa autossa sisällä.

  VastaaPoista
 11. Onpa hienot ja tasaiset jäät, kyllä kelpaa potkutella. Täällä Keski-Suomessa on usein niin paljon lunta jäällä ettei pääse potkuttelemaan mutta nyt on joissakin järvissä ollut mukava potkukelkkailujää. Mulla on sellanen "perinteinen". Siinä on hyvä viedä tavaraa kyydissä mutta turhan matalalla kädensijat.
  60luvunnahkahousut.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaista on Savossakin noin lumettomat jäät jotka kuitenkin vielä kestävt kulkea.

   Poista
 12. Mahtavia nuo lumettomat jäät. Niitä harvoin näkee, mutta joinakin vuosina merenkin jää on lumeton. Silloin on jäällä kaikenlaista liikkujaa.
  Hienot kuvat upeasta aurinkoisesta jääpäivästä.

  VastaaPoista