tiistai 28. lokakuuta 2014

Valkeaisenvaaralla

Valkeaisenvaaralta jäi muistoksi huurre- ja lumikuvia, katsottavaksi nyt kun lumista on jäljellä enää rippeitä.

Valkeaisenvaara lähellä Rukaa on vähemmän tunnettuja retkipaikkoja. Viereisen Valtavaaran avarien näkymien kanssa se ei kilpaile, mutta näkymä rotkon reunalta alapuoliseen kuruun on vaikuttava. Helpoin reitti Valkeaisenvaaralle on Rukalta hiihtoladun pohjaa pitkin. Retken voi aloittaa myös Salmilammen pohjoispäästä.

Puolenpäivän aikaan pakkasta vielä sen verran että aurikokaan ei jaksa sulattaa varvukon huurteita.Valkeaisenvaaran kalliohyllyltä on viidenkymmenen metrin pudotus kurun pohjalle. Puolet korkeuserosta on pystysuoraa kallioseinämää ja sen alapuolella on kivirakkaa.

Hivuttaudun lähelle rotkon reunaa kurkistamaan alas.Jyrkänne on aikoinaan syntynyt kun kallio on haljennut. Jossain vaiheessa kalliota saattaa murtua lisää.

Pohjoisen suuntaan näkyy kauas.

Syksy ja talvi yhteiskuvassa.


Kaatunut, kierteinen kelopuu tarjoaa istumapaikan näköalojen katsojalle.

Kalliossa on kapea uoma, josta näyttäisi olevan kulkuväylä alas.

Laskeudun vähän matkaa alaspäin, mutta käännyn puolessavälissä takaisin. Paksupohjaiset talvisaapaat eivät ole parhaat mahdolliset vuorikiipeilyyn. Mutta näkymät kalliopoterosta ovat kiintoisat. Punainen pilkku ei ole linssiheijastus, vaan yksinäinen pihlajanlehti.Tuuli alkaa tuoda taivaanrannalle pilviä.

Illalla alkoi lumisade, sen jälkeen lumi muuttui vedeksi ja lämmennyt sää vei lumet.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kuvissa korkeusero on vaikea saada näkymään. Hyvä jos huomasit.

   Poista
 2. Jylhän komeita on Kuusamon maisemat. Tätä Valkeaisenvaaraa en ole paikan päällä käynyt vielä ihastelemassa. Kuvasi innostavat kyllä sen tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ennenkin mainostanut Valkeaisenvaaraa Rukan lähiretkikohteena. Hyvä kävelykohde helposti saavutettavissa.

   Poista
 3. Schöne Bilder vom Herbst mit dem ersten Schnee.

  Gruß
  Noke

  VastaaPoista
 4. Kauniille retkelle veit meidät taas kerran. Kiitos :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäipä jotain muistoksi Kuusamon toisesta talvesta. Nyt on kahdeksan astetta lämmintä ja sataa.

   Poista
 5. Huiman näyttäviä näkymiä taidokkaasti ikuistettuna! Korkeusero tulee kuvista pelottavan selkeästi esille. Miellyttävän auringonvalon kultaamat etualan puut oksineen näyttävät käsittämättömän upeilta, tumman sininen varjoinen kuusikkorinne taustanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkeaisenvaaran kalliohylly on kiintoisa kuvauspaikka. Varsinkin keskitalvella, kun kallion laelle osuu lyhyen päivän matala valo. Kurun pohja ja vastapuolen metsä jää lähes aina varjoon, joten kontrastia syntyy.

   Poista
 6. Uskomattoman upea paikka tuo kallio! En ole koskaan aiemmin kuullutkaan tuosta. Ihan hengästyttävän hienoja kuvia olet taas napsinut!

  VastaaPoista