maanantai 1. syyskuuta 2014

Pölynen, Hoikka, Ketale jne...

Pölynen, Hoikka, Ketale, Suutari, Havukka, Selkä-Havukka, Makkara, Maja, Rakki, Musti, Kääpänen ja Äkänpykälä. Mitä ihmettä! No, ei sen kummempaa kuin pieniä saaria yhden neliökilometrin alalla Etelä-Kallavedellä Savolanniemen edustalla. Erikoisia nimiä löytää usein vesistökarttoja tutkiessa, mutta tuolla pienellä alueella on käytetty erityistä luovuutta nimien antamisessa ja kaikki saaret ovat saaneet omaperäisen nimen.

Noitten pikkusaarten ympärillä voi pyöriä kajakilla silloin kun tuuli on voimakas eikä huvita lähteä suuria selkiä ylittämään. Välillä voi käydä avonaisemmalla paikalla tunnustelemassa aaltojen liikkeitä ja tuulen nopeutta ja palata taas saarten suojaan. Kuvat ovat kahdelta aamulta ennen ja jälkeen auringonnousun.8 kommenttia:

 1. Upeita taivaskuvia, kolmanteen ja viimeiseen tykästyin kovasti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilviä voisi tuijotella vaikka kuinka kauan. Tuulisella säällä pilvien muodot ja värit vaihtelevat jatkuvasti.

   Poista
 2. Kiitos houkutuskuvista. Kaunista on! Äkänpykälä kuulostaa niin metkalta, että siellähän pitäisi ehdottomasti käydä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkänpykälässä on muuten nuotiopaikka ja sinne pääsee saarien välissä olevia siltoja pitkin Savolanniemen kärjestä.

   Poista
 3. Makkara on aika hauska saaren nimeksi.. :)
  Mutta olet sinä aikas reipas, mutta tällaiset on mahdollista vain kun aikaisin (tai myöhään, kuinka vaan) on liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamut ovat niin rauhallista aikaa vesillä, ei huvivenekaahareita eikä vesijettejeä, ehkä joku kalastaja menossa verokoilleen. Ihana rauha.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Valo yrittää puskea tummien pilvien läpi. Kiehtovaa katsella.

   Poista