maanantai 11. helmikuuta 2013

Suuri revontulishow

Pikareissulla Kuusamosta Saariselälle satuttiin kerrankin oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan. Illalla lähdimme ajelemaan Saariselältä pohjoiseen aikomuksena vähän katsella jos vaikka revontulia näkyisi. Ihan ensiksi päätimme käydä katsomassa miltä tilanne näyttää Kaunispään huipulla. Ja hyvältähän se näytti. Pohjoisen taivaanrannalla oli vihreä vyöhyke. Ensin siinä ei näkynyt minkäänlaista liikettä, mutta kohta taivaalle alkoi levitä valoleimuja. Ja siitä se ilotulitus alkoi.

Emme olleet huipulla kahdestaan. Seuranamme oli ainakin kaksi bussilastillista japanilaisturisteja. Lisäksi omilla autoilla ja takseillakin  tuli paikalle katsojia. Tunnelma oli korkealla. Suurimmat leimahdukset aiheuttivat huutoja ja kiljahduksia. Jotkut lauloivat. Talvituristin perusvaate, toppahaalari, oli nyt tarpeen kun osa porukkaa makasi selällään hangessa taivaalle katsellen. Monenlaista tyyliä revontulien kuvaamisessa näytti olevan. Jopa salamavalot räiskyivät. Joku halusi kaverikuvaa revontulien kanssa. Epäilen vähän niiden kuvien onnistumista.  Mutta olen iloinen niiden katsojien puolesta, jotka olivat tulleet paikalle maapallon toiselta puolen vain nähdäkseen revontulia. Ei ollut turha reissu.

Myöhemmin kävimme vielä Ivaloon menevän tien varrella, josta alla olevat kuvat.

11 kommenttia:

 1. Toden totta, olet ollut just siellä, missä tapahtuu ja näkyy.
  Upeita revontulikuvia. Onnittelen otoksistasi.
  Olen itsekin yrittänyt revontulia kyttäillä, en vain vielä sattunut näkemään. Kovasti olen opetellut niiden kuvaamistakin, siis teoriassa.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia. Itse en ole koskaan nähnyt revontulia, joten voin aistia kuvistas sen mahtava tunnelman, joka niistä välittyy. Ihminen on pieni noin suurten luonnonilmiöiden keskellä.
  Ja jäi kaukoturisteillekin mielenkiintoinen muisto.

  VastaaPoista
 3. No ei ollut turha reissu. Onnekas olet! Monasti on jäänyt itseltäkin väliin taivaan tulet siis revontulet. Monesti kuulen seuraavana päivänä puhuttavan, että eilen illalla oli kauniit tulet taivaalla ja niitähän taisi olla yhteen väliin viime vuoden syystalvella myötään. Vai kuinka paljon se pitikään mennä taaksepäin kun niitä näkyi, lähes joka ilta.. Ja nämä haluaisin nähdä itsekin taivaalla, vaan aina ne eivät satu kohdalle, pitäis olla ilta ja yöhämärissä ja juuri oikeaan aikaan liikeessä.

  VastaaPoista
 4. Hienot kuvat. Avoimella ja korkealla paikalla varmaan upea kokemus!

  Japanilaisillahan liittyy revontuliin uskomuksia hedelmällisyyteen tms, mikäli on uskomista aikanaan televisiosta tuleeseen sarjaan Villi pohjola.

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvat ja upeasti näkyy revontulien lisäksi tähtiä. Minä en ole koskaan nähnyt revontulia ja niiden näkeminen on eräs unelmani. Tiedän niitä joskus näkyvän täällä eteläisessä Suomessakin, mutta harvinaista se on.

  VastaaPoista
 6. Vau upeata! t. Kaarnikka

  VastaaPoista
 7. Mahtavia kuvia revontulista ja tunne on ollut varmasti korkealla ja huikean onnellinen :), itse olen nähnyt vain Inarin Siidassa filmiltä.

  VastaaPoista
 8. Oli kyllä uskomatonta tuuria että revontulet suostuivat näyttäytymään tuon yhden iltayön aikana. Seuraava aamu oli pilvinen. Tämä oli kolmas kerta kun näin revontulia, joten tosi harvinainen tapaus minullekin. Kiitos kommenteista kaikille.

  VastaaPoista
 9. Johan on ollut onni myötä, sait upeat kuvat revontulista.

  Kiva kun näin kuvista saan nähdä revontulet, täällähän ne hukkuu valo saasteeseen.

  VastaaPoista