torstai 21. helmikuuta 2013

Koskilla ja ladulla

Kuvia viime viikolta retkistä koskille, Käylään ja Kiutakönkäälle ja hiihtoreissusta Riisitunturin tuvalle.

Aamu Käylänkoskella
aurinko nousee. . . ......ja menee pilveen

teeritokka Käylän tiellälensivät puuhun odottelemaanHiihtoladulla Riisitunturilla
pilvinen päivä tunturissa

tuvan puuliiterin koristeltu seinä

tuvan seinä


latu tunturissaKurkistus Kiutakönkäälle
Kiutaköngäs

10 kommenttia:

 1. Olet retkeillyt komeissa maisemissa.Kiutaköngäskin aika lailla jäätynyt. Noita teeriä taitaa siellä nähdä usein, hienot kuvat olet saanut napattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä tänä talvena on ollut suuria teerilaumoja pohjoisen teillä. Ja kumman pelottomia ovat kun lähestyvä autokaan ei niitä säikytä. En ole koskaan nähnyt noin paljon teeriä yhdellä kertaa.

   Poista
 2. Retkesi jatkuu upeissa puitteissa. Riisitunturin mökille minäkin olen hiihtänyt ja tykkään niistä maisemista niin talvella kuin muinakin vuodenaikoina.
  Myös talven teeriparvet ovat tuttu näky, niitä on usein tien päällä. Kiutakönkään kuvasi iskivät minullekin retkiajatuksen taas päälle. Tuota köngästä on pitänyt ja pitänyt käydä katsomassa, vaan on jäänyt. Nyt kuvasi sykähdyttivät kovin.

  VastaaPoista
 3. Huoh mitä kuvia, ihanat maisemat ja aava tunnelma. Ja nuo teeret :) kaunista.

  VastaaPoista
 4. No kappas, olet kyllä löytänyt hienoja kuvakulmia kuvata Kiutaköngästä. Tuolla kiviseinällä viimeksi kun kävimme, leikki vain auringonkajo, nyt näyttää olevan satanut hienon hennon lumen.

  VastaaPoista
 5. Kuusamon-Posion lumisia puita, pakkashuuruja ja auringonpilkahduksia kaipaan jo nyt, vaikka vasta viikon olen ollut sieltä pois.

  Tuosta teerien tielle tulemisesta on ollut paikallislehdessä tietoa. Teerien vakioruoka, koivun urvut ja silmut, ovat olleet tänä talvena poikkeuksellisen jäässä ja lisäksi vähentyneet. Teeret ovat joutuneet siksi turvautumaan osaksi männynversoihin, jotka ovat kovempia. Jäinen, kova ruoka vaatii paremmat jauhinkivet... ja siksi ne tulevat tielle kiviä etsimään.

  VastaaPoista
 6. Ompa upeita kuvia taidat olla talvi ihmisiä?
  Minä mieluummin "kesäilen"kameran kanssa viluiset sormet nääs..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi tai kesä, molemmissa viehätyksensä. Melontakauteen on enää reilu kaksi kuukautta aikaa.

   Poista