sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Saarikoski helmikuussa


Tammikuun loppupuolella uutisoitiin Koillissanomissa ja  Ylen uutisissa hakkuista Kitkajokivarressa Käylän ja Juuman välisellä alueella. Tuolla jokialueella on myös Saarikoski, jossa viime vuoden lokakuun lopulla kävin kuvaamassa koskimaisemia eräänä aamuna.

Julkisuudessa olleessa kuvassa näyttää siltä, että metsä on hakattu ihan rantaviivaa myöten. Halusin nähdä onko tilanne muuallakin jokivarressa yhtä pahannäköinen. Päätin käydä niillä samoilla paikoilla kuvaamassa missä lokakuussakin olin.
lumikenkäreittini merkitty punaisella

Kuljin lumikengillä Käylän-Juuman tieltä jokivarteen. Tällä kertaa jalassa oli ihan tavalliset lumikengät, eikä liukulumikengät (Altai Skis Hok), joissa ei ole niin paljon kantavuutta että lähtisin niillä kovin pitkää matkaa kulkemaan upottavassa hangessa. Hikinen homma se oli nytkin.  Joka askeleella upposin noin kolmekymmentä senttiä. No, nyt siellä on valmiiksi taputeltu lumikenkäpolku.


Joen takaranta on sitä aluetta, jossa lehtitietojen mukaan hakkuita on tehty. Tämä kulkemani osuus on vain muutama sata metriä jokivartta, mutta ainakin Saarikosken kohdalla on mielestäni rantaan jätetty riittävä suojavyöhyke. Ja tältä siellä näytti:


Takarantaa Peurakosken alapuolella

Peurakosken alapuolinen suvanto

Saarikosken yläosan saaren luota ylävirtaan

Koskenniskalta alavirtaan

Koskenniskalta ylävirtaan

Saarikosken saari

Kosken puolivälistä ylävirtaan

Näkymä Saarikosken alaosasta takarannalle

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia :)

  Kurkkaa, ja liity jos kiinnostaa:

  loveandfashionn.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Näyttää kylmältä, näyttää oikealta talvelta, näyttää kauniilta.
  Lumi on pehmeää, kun koko talvena ei ole suvenut kunnolla. Täällä uppoaa lumikengällä myös syvälle, leveä suksikin uppoaa melkoisesti.

  VastaaPoista