lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kajakilla Porontimajärvellä

Halusin nähdä myös vesiltä päin Porontimajärven ja -kanjonin, joita viikoa aiemmin katselimme korkealta kanjonin reunalta. Sää oli epävakainen. Väliin aurinko paistoi lämpimästi, mutta kohta taivaalle vyöryi synkkiä pilviä jotka toivat ravakoita sadekuuroja. Ukkonenkin jyrisi lähistöllä.

Porontimajärvi on kaunis. Virkkulan tien suunnasta lähdettäessä oikealla näkyy korkealla vaaralla Virkkulan kylämaisema. Järven takaa kohottautuu Kumpuvaaran kumpu. Järven pohjoisosassa on muutamia saaria ja luotoja. Kun tullaan Pitkäniemen kärkeen, avautuu näkymä Porontiman kanjonia reunustaville jyrkänteille. Pitkäniemen sammalalustaisia kynttiläkuusia kannattaa myös käydä katsomassa meloen rannan tuntumassa.

Kanjonissa meloja tuntee itsensä pieneksi. Jyrkänteiden seinämät kohoavat paikoin äkkijyrkkänä, paikoin kallio kaartuu kanjonin ylle. Pohjukassa kuuluu veden solina. Porontiman vedet kaatuvat siitä purona Porontimajokeen. Puron lähellä on vetotaival josta pääsisi alapuoliselle lammelle, mutta sinne en nyt lähde koska muistan lammen aika pieneksi josta ei enää pääse meloen eteenpäin.


Tummat sadepilvet roikkuvat Porontimajärven yllä...

..ja pian alkoi sataa

Pilvet väistyvät ja Porontiman kanjoni näkyy edessä

Porontiman kanjoni


kanjonissa


Kanjonin pohjukka

Pitkäniemen kärki

taustalla Konttainen

tulvapajut ja Konttainen

ja taas alkoi sataa

sateen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti