torstai 21. tammikuuta 2021

-35°

Parkkipaikalla auton mittari näyttää 35 pakkasastetta. Saattaa olla, että vähän alempana jokirannassa pakkasta on aste tai pari enemmän. Pukeutumiseni on sään mukainen. Alla merinovillaa, välikerroksena fleece, sitten villapaita ja päällikerroksena polvipituinen untuvatakki. Jalassa toppahousut ja jalkineena Sorelin huopavuorikenkä. Yleensä käytän kameran kanssa kulkiessa käsissä pelkästään fleecehanskoja, nyt olen lisännyt niiden päälle villalapaset. Kuvaaminen ei lapaskädessä onnistu, mutta otan lapasen aina pois tarvittaessa. Polku joen rantaa ylävirtaan on niin hyvin tamppautunut, että lumikenkiä ei tarvita. 

Onko järkeä lähteä ulos näin kylmällä kun ei ole pakko? Ehkä kuvakertomus joenrannan näkymistä selittää. 

 








 





 




 
  

 







Puolitoista tuntia meni kaikkiaan joenrannan ihmeitä katsellessa ja kuvatessa. Yhtään ei palellut ja kamerakin toimi ihan normaalisti. Samalla tuli hyvä vertailu edellisessä postauksessa kerrotun Juhannuskallion tuulisen pakkassään ja nyt tämän tuulettoman pakkassään vaikutuksesta. Vaikka Juhannuskalliolla oli vain 21 astetta pakkasta, mutta tuuli 14 m/s, siellä tuntui huomattavasti kylmemmältä kuin nyt tyynessä 35-36 asteen pakkasessa. 


12 kommenttia:

  1. Beautiful photos, but brrr so cold !

    VastaaPoista
  2. Hyrr, ei ihan joka tytön ulkoilusää...

    VastaaPoista
  3. Jestas noita värejä! Kannatti mennä kuvaamaan;-)

    VastaaPoista
  4. Kaunista, mutta ihan liian kylmää ❄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tuuleton pakkanen on ihan siedettävä. Paljon pahempi on viima joka saa vedet valumaan silmistä. Sitten huurtuvat ja jäätyvät silmälasit.

      Poista
  5. Hyvä kamera ja hyvin kerrospukeutunut sinä pärjäsitte pakkasessa.
    Kyllä pakkanen tekee maailman todella kauniiksi, osaa värittää pehmeillä väreillään.
    Meillä oli myös -35 ja risat yhden päivän ajan, mutta olin pehmo ja pysyttelin tietsikan ääressä.

    VastaaPoista