tiistai 26. toukokuuta 2020

Vieläkin Konttaisen talvea

Luulin hyvästelleeni Kuusamon talven jo maaliskuun puolivälissä kun koronan vuoksi palasimme kotipaikkakunnalle Kuopioon, mutta luonto yllätti taas kerran. Konttaiselle vievän polun varralla on aamuyöllä 23.5. lunta on niin paljon, että jäljistä päätellen jotkut ovat uponneet hankeen reittä myöten. Juuri nyt ei upota, koska olen pieni yöpakkanen on kohmettanut hangen pinnan. Lumikengät minulla on kuitenkin varalta mukana.

Kello on puoli kolme ja koillisen taivas on oranssinpunainen.
Kuukkeli viivähtää hetken puun oksalla, mutta en ehdi saada siitä terävää kuvaa. Yritän houkutella sitä takaisin, mutta se katoaa yhtä nopeasti kuin ilmestyikin.


Kello 2:40 aurinko tulee esiin.
Konttaisen laella voisi vielä hiihtää.


Jos koronavirus ei olisi peruttanut yleisötapahtumia, niin Karhunkierroksen polkujuoksu olisi ollut juuri tänä viikonloppuna. (22.-23.5.)Vai olisiko? Vaikea kuvitella, että puolimetrisessä hangessa voisi juosta.


Ei tilanne ihan poikkeuksellinen ole. Kolme vuotta sitten oli myös toukokuun lopussa lunta Konttaisen laella, tosin ei läheskään niin paljon kuin nyt. Silloin polkujuoksukisa järjestettiin ja tässä on juoksijoiden tekemä polku. Vuonna 2017 Kitkajärven jäät lähtivät vasta 16. kesäkuuta. Saa nähdä milloin jäät lähtevät tänä keväänä.


Purnujärvi


Jyrkän, länteen viettävän rinteen reunalta löytyy kapea kaistale sulaa maata.
Konttaisjärvi
Valoisat yöt jatkuvat vielä pitkään. Kesäkuun 10. päivän jälkeen aurinko laskee Konttaisen paikkeilla seuraavan kerran vasta heinäkuun alkupuolella.

Konttaisen polulle on talven aikana ajettu kestävöintisoraa. Tällä hetkellä sora on lumi- ja jääkerroksen päällä, joten ilman lämmetessä polku alkaa upottaa. Juuri nyt Konttaisen polulla tarvitaan pitkävartista jalkinetta.

8 kommenttia:

 1. Jo näkyy pälviä siellä pohjolan korkeuksilla.
  Upeasti taivas punottaa.
  Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopulta talven on annettava periksi. Tänään näin koivun, jossa oli vihreitä silmuja vaikka rungon ympärillä oli vielä lunta.

   Poista
 2. Upeat maisemat!
  Hassua ajatella, että jossain on vielä noin paljon lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassulta se tuntuu minustakin, varsinkin kun samaan aikaan jo on aloiteltava kukkakuvausta. Aurinkoisilla paikoilla kasvit kiirehtivät kukkimaan.

   Poista
 3. Reipasta sorttia olet, kun tuohon aikaan tunrureilla vaeltelet kuvaamassa. vaan silloin juuri saa noita upeita kuvia.
  Valoa alkaa olla täällä hieman Kuusamoa etelämmässäkin, ettei juuri yötä olekaan.
  Lumet varmaan sielläkin parina viime päivänä väheni paljon.
  Eilen vielä hiihdin järvelle katsomaan jäätilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jaksaisin, niin valvoisin useamminkin näitä valoisia kesäöitä. Niissä on oma erityinen tunnelmansa. Viime päivinä on tosiaan tapahtunut paljon lumien suhteen, mutta vielä eilen jouduin kiertelemään hakien sulaa maata, että pääsin kuivin jaloin joen rannalta pois.

   Poista
 4. Voi, että! Siellä on ihan täysi talvi vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun lämmin sää tupsahti Kuusamoonkin, niin nyt lumet saavat kyytiä.

   Poista