perjantai 4. marraskuuta 2016

Rukan esteetön reitti ja Juhannuskallion polku

Rukan Maston rinteellä, Juhannuskallion tien päässä, on kahden lyhyen maisemareitin lähtöpaikka. Juhannuskallion polku vie Juhannuskallion laelle. Se ei sovi liikuntaesteisille, koska polku on kivinen ja paikoin jyrkkä. Sen sijaan Rukan laen esteetön reitti soveltuu pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa kuljettavaksi ja mahdollistaa siten huonommin liikkuvillekin kaukomaisemien katselun.
Esteetön reitti on käytössä vain sulan maan aikaan, talvella tietä ei aurata. Juhannuskallio on talviaikaan mainio lumikenkäilypaikka. Yleensä sieltä löytyykin valmiita lumikenkäuria.

Sumupilvessä ei paljon maisemia näkynyt, mutta reitin varrelta löytyi pakkasen jäädyttämiä yksityiskohtia.
Kiteet kuusen oksilla ovat jäätyneet vaakasuoraan ilmankosteuden ja kovan tuulen vaikutuksesta.


Jokainen heinänkorsi, oksa ja varpu ovat huurten ja jään peittämiä.

Valon väri vaihtelee pilvikerroksen paksuuden myötä.


Hennot metsälauhat taipuvat jään painosta. Seuraava lumisade painaa ne lopullisesti maahan.

Aurinko onnistui heittämään pilvien lomasta muutaman valonsäteen huureoksia kaunistamaan.


Sinitaivaskin oli nähtävillä muutaman minuutin.
Kipaisin aamuvarhaisella  Juhannuskallion polulle toiveena nähdä auringonnousu. Toiveeksihan se jäi, mutta ennen kuin idän suunnalta vyörynyt pilvirintama ehti peittämään maisemaa, näkyi hetken aikaa pilvien välistä "vanhaa taivasta".

9 kommenttia:

 1. Voi että, miten siellä kaikki luonnonilmiöt ovat paljon väkevämpiä ja ihmeellisempiä. Alimmat kuvat ovat kuin joulukortteja, niin kauniita.

  VastaaPoista
 2. Miten ihmeessä siellä nuo puut ja kasvit saavat jo sen valkoisen vaatteen ylleen. Ei vaan täällä moista näy. On todella niin kaunista upeaa maisemaa ja sinun kuvat on oikeata silmänruokaa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita luontokuvia Rukalta. Joskus vuosia sitten kävelin Rukan rinteelle maston luokse ja siitä sitten uskoin pääseväni ympäri ja takaisin hotellille. En päässyt, auraamattomat tiet karavaanialueen poikki ja umpihankirinne veivät taatusti mummelin hapoille ja olin ihan poikki päästyäni viimein kahvilaan kaakaolle ja superisolle munkkirinkilälle. Mutta näinhän elämässäni ensi kertaa kuukkelin siellä maston luona mäellä. Kiva postaus, kiitos.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista. Orvokki, huurre muodostuu suuren ilmankosteuden ja pakkasen vaikutuksesta. Merkitystä on myös sillä, että ollaan korkealla tunturissa. Anja, esteetön reitti on valmistunut vasta muutama vuosi sitten. Talviaikaan sitä ei voi kulkea, koska se risteää laskettelurinteiden kanssa.

  VastaaPoista
 5. Nuo kuusenoksat ovat merkillisesti jäätyneet, enpä ole ennen nähnyt.
  Alimpien kuvien valo on taas niin upeaa!
  Meillä viime yön tuuli tiputti puista ja pensaista kaiken lumen.

  VastaaPoista