sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Dramatiikkaa taivaalla

Päivän pituus Kuusamon korkeuksilla on tällä hetkellä yli kaksikymmentä tuntia. Auringonlaskun nähdäkseen on jaksettava valvoa klo 23:een.

Iltataivaan pilvimuodostelmat etelän ja lännen taivaalla olivat uhkaavannäköiset, idän suunnalla oli selkeämpää. Rukan Maston rinteen laelta avautuvat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin.
Vuosselijärvi

Kitkajärvi

Rukajärvi

Taivas tarjosi vielä loppunäytöksen. Pyhävaaran ylle sadepilven kupeeseen alkoi muodostua sateenkaarenpätkä.Sadepilvi ympäröi sateenkaaren ja laskevan auringon valo värjäsi pilven keltaiseksi.17 kommenttia:

 1. Upea loppunäytös kertakaikkiaan!!

  VastaaPoista
 2. Huikeita maisemia ja kuvia!

  Pakko kysyä, mikä laajakulma sinulla on?
  Minulla on hyvin peruslaajis, ostettu käytettynä ebaysta ja tiedostan kovin selvästi sen kykyjen rajallisuudet. Sinulla täytyy (?) olla erinomaisen kuvaustaidon lisäksi myös kunnon linssi. Siitä voisi ottaa oppia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laajakulmalinssini on Tokinan 11-16 mm, mutta nämä kuvat on otettu Tamronin 17-50 mm (17 mm) ja sateenkaarikuvat Canonin 70-200:lla.

   Poista
 3. Tässä harkitsen auringonlaskun kuvausta, vaan tuo kellonaika mietityttää. Olen ollut varmaan liian aikaisin liikenteessä. Enkä taida kovin myöhään saada itteäni enää liikenteeseen. Ei saisi olla liian pimeää, mutta silleen sopivasti...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Suomessa ei tarvitse valvoa niin myöhään kuin Kuusamossa nähdäkseen auringonlaskun, siis tähän aikaan vuodesta.

   Poista
 4. Todella vaikuttavan upeita kuvia kaikki!

  VastaaPoista
 5. Kaunista katseltavaa, kuvasi kertovat jälleen siitä miten nopeasti maisema muuttuu kun sitä malttaa seurata.

  VastaaPoista
 6. Upeaa, kertakaikkisen upeaa katseltavaa koko kuvasaldosi. Oikeaan hetkeen osuit auringonlaskua kuvatessasi. Pilvet ovat tarjonneet hyvää ja kiinnostavaa kuvuskohdetta.

  VastaaPoista
 7. Ah, mikä taivas. Upeat kuvat.
  Iltaunisella ei taida kohta olla mitään mahiksia nähdä siellä auringonlasku... :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian voi samalla nähdä sekä auringonlaskun että -nousun. Ja juhannuksen tienoilla aurinko ei laske ollenkaan.

   Poista
 8. Kyllä on upeita kuvia! Ja Suomen luonto niin kaunis.

  VastaaPoista