maanantai 27. tammikuuta 2014

Hieman haloa ja illan valoa


Sataa hiljalleen läpikuultavaa pakkaskidettä ja aurinko paistaa. Lähden lumikenkäkierrokselle katselmaan näkyisikö haloja taivaalla.

löysin taas portin


Ihan pienet sivuaurigot näkyvät auringon molemmin puolin. Niitä ei saa kovin hyvin erottumaan kuvassa, koska taivas on niin kirkas.
pienet sivuauringot

Tykkyjen maassa kulkemiseen ei kyllästy.  Tuuli pöllyttää irtolunta ja muovaa jatkuvasti tykkypatsaita. Jo parissa päivässä tykyn määrä saattaa lisääntyä useita senttejä. Taideteosten muoto elää koko ajan.

Paksu pilvikerros idän ja pohjoisen suunnalla korostaa värejä, joten pakkaskidepilven läpi suodattuva valo on erityisen punainen.Yleensä jään niin kiinni auringonlaskun maisemaan, että ei tule vilkaistua taaksepäin, idän ja pohjoisen suunnalle, jossa myös tapahtuu. Tällä kertaa käännän selän  auringolle ja keskityn pohjoisen taivaan väreihin.
Valtavaaran huippu vielä hetken valaistuna
Päivä pitenee vauhdilla. Vajaa kaksi viikkoa sitten päivän pituus oli neljä ja puoli tuntia. Nyt se on viisi ja puoli tuntia. Valon lisääntymisen huomaa myös auringonnousua ja -laskua edeltävän hämärän ajan pidentymisenä.


13 kommenttia:

 1. Päivät pitenee, ihanaa :)
  Upeat kuvat taas, nautinto katsella ♥

  VastaaPoista
 2. Tosi upeat kuvat tykkyjen maasta! Miten vahvat värit pohjoisen taivaallakin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas ihanasta luontoretkestä kuviesi kera.
  Tuula

  VastaaPoista
 4. Man spürt richtig die eisige Kälte. Aber die Farben, die dabei entstehen, sind fantastisch.

  VastaaPoista
 5. Onneksi päivät pitenee sekun tietää sitä että, saamme sinulta enemmän kauniita luontokuvia;-D Huikaisevan kauniit kuvat ja taas kerran hyvin kuvattu. Ihailen.

  VastaaPoista
 6. Milloinkas sitä voidaan sanoa että talven selkä on taitettu!
  Nämä portit ovat ihania sekä tämä kaunis koskematon luonto!

  VastaaPoista
 7. Valon lisääntymisen on tosiaan huomannut viime päivinä. Ja aurinko jaksaa kiivetä jo hieman ylemmäs kiertonsa aikana.
  Kiitän kommenteistanne.

  VastaaPoista
 8. Huh, kun on paljon lunta siellä! Ja ihan mielettömän upeita kuvia taas kerran :) Valon lisääntyminen on kyllä ihana juttu ja se Suomen kesä vasta metka onkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on kovin vaihtelevasti. Kun Kuusamossa on noin kuudenkymmenen sentin lumikerros niin esim. Kuopiossa on vain muutamia senttejä.

   Poista
 9. Tykyt ja maisemakuvat ovat satumaisia. Ne ihastuttavat ja lumoavat.
  Nyt on lunta, myös pakkaskelit ovat jatkuneet. Sopii minulle mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on että sitten vasta on oikea talvi kun on lunta.

   Poista