lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kultaista valoa etsimässä

Pakkashuuruiset puut kosken rannalla ja auringonnousu sulan veden synnyttämien huurujen takaa saivat taas liikkeelle aikaisin aamulla. Onneksi aamuherätykset eivät koskaan ole olleet minulle ongelma. Niin nytkin heräsin ennen kellonsoittoa.  Matkalla koskelle ihmettelin pakkaslukemien vaihtelua. Korkean mäen päällä oli vain kuusitoista pakkasastetta, kun parin kilometrin päässä mäen alla peräti kaksikymmentäkuusi astetta.

Asettauduin hyvissä ajoin ennen auringonnousua kosken rannalle. Alkoi valon esiintulo. Ensin sininen hetki, sitten punainen ja sen jälkeen kullankeltaisen värin vuoro. Ja lopuksi, kun aurinko oli jo korkealla, valon väri oli muuttunut valkoiseksi. Vain aavistuksen, kapean kuvakulman, voin näillä kuvilla välittää. Auringonnousu pakkasusvan läpi on näytelmä, jonka mahtavuuden kokee täydellisimmin tuolla kosken rannalla.
11 kommenttia:

 1. Kultainen valo löytyi! Mahtavia kuvia jälleen. Näitä on ilo katsella.

  VastaaPoista
 2. Seita, olet mestari. Nämä ovat todella upeita.
  Sopisi johonkin satukirjaankin, näissä on niin paljon hämyä ja mystiikkaa.
  (tietenkin nämä olisi kuvakirjana ehdottomia, myy jonnekin)

  VastaaPoista
 3. Kuviesi tunnelma ja näkymät ovat vertaansa vailla. Tykkään ja ehkäpä saan innon koettaa löytää itsekin jostain sopivan joen poukaman tai kosken, mitä kuvata eri vuorokauden aikoina.

  VastaaPoista
 4. Siinä sitä onkin katsottavaa - Kuva-Sarjassasi.
  Jokaisessa kuvassa on 'sitä-jotakin'.
  Voi antaa mielikuvituksen lentää - jospa minäkin joskus tuollaisia kuvia...!
  Onnittelen...

  VastaaPoista
 5. Kaunis kuvasraja auringon noususta, jokainen hetki on ollut varmasti upea kokea paikanpäällä, on se vaan niin kaunista tuo väriloisto minkä valo, lumi ja huuru saa aikaan :).

  VastaaPoista
 6. Todella kauniita kuvia. Auringonnousussa ja laskussa on jotain upeaa, henkeäsalpaavaa.

  VastaaPoista
 7. Luonto tarjoaa joskus runsain mitoin huippuhetkiä. Kuten lauantaiaamun valot ja sunnuntai-illan huima revontulinäytelmä. Kiitos kaikille kommenteista.

  VastaaPoista