sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Auroorat Etelä-Savon taivaalla

Auroras Now!  ilmoitteli suuresta revontuliaktiivisuudesta. Punaisia palkkeja oli ihan Etelä-Suomenkin havaintopaikoilla. Illan tummuessa lähdimme parin kilometrin päähän peltoaukealle taivaalle tähyilemään. Eipä tarvinnut kauan odotella. Kun auton valot sammutettiin, näkyi heti itäisellä taivaalla vihreitä valojuovia. Kiireesti kameraan sopivat asetukset, jalusta mukaan ja etsimään sopivaa kuvauspaikkaa. Sähkölinja oli tietenkin siinä tien varrella, joten äkkiä hankeen kahlaamaan pellon keskellä olevaa kumparetta kohti. Siinä oli muutama pihlaja ja pari katajapensasta kuvien etualaa täyttämään. Sitä ennen piti pystyttää jalusta ja osoittaa kameran linssiä suoraan taivaankannen korkeimmalle kohti. Läpi taivaan loimusi kirkkaita värikuvioita.

Huh! mitkä tulet ne olivatkaan. En ollut uskoa silmiäni kun vihreiden ja punaisten loimujen lisäksi oli myös violettia ja oranssia väriä.


Kuvaesitys Voinsalmen revontulista

16 kommenttia:

 1. Loistokuvia! Omalla katselualueella kaupungin valot häiritsevät ikävästi, mutta onneksi revontulet pilkistivät silti.

  VastaaPoista
 2. todella upeasti olet saanut vangittua kuviisi taivaantulet:) täälläkin leiskuvat vihreän ja violetin sävyisinä, mut pikku pokkarillani niistä ei saa kunnon kuvia otetuksi.

  VastaaPoista
 3. Mielettömän upeita kuvia revontulista. Näitä katselin haltioissani.

  VastaaPoista
 4. Onneksi voin katsoa näitä kuvia. Itse olin niin saamaton ja mukavuudenhaluinen, etten juoksulenkin, kuulatreenin ja saunan päälle jaksanut muuta tehdä, kuin ikkunasta kurkistella. Näin kyllä revontulet, mutta nämä kuvat ovat ihan mielettömiä!

  VastaaPoista
 5. Uskomattoman upea näky!! Taitavasti olet revonutlet kuviisi tallentanut!

  VastaaPoista
 6. Voi mahoton mikä räiske ja valojen sinfonia.
  Erinomainen sarja - Onnittelen...

  VastaaPoista
 7. Koko talven odotin, että näkisin. Nyt, kun siihen olisi ollut tilaisuus Oulun korkeudellakin, en päässyt katsomaan. Hikisen juoksulenkin päätteeksi ei vaan uskaltanut ottaa riskiä vilustumisen pelossa. Harmitti vietävästi, mutta onneksi täältä saa edes ripauksen siitä tunnelmasta, mikä olisi voinut olla livenä nähtävissä. Kiitos sinulle kuvista, nämä ovat huikeita.

  VastaaPoista
 8. Nämä kuvat ovat vertaansa vailla! Aivan upeita ja ihailen osaamistasi. Tämmöisenähän minäkin tulet näin, kun haltioissani taivaalle tuijotin omassa pihassani ja portaalla, välillä kipasin sisällä lämmittämässä sormia.

  VastaaPoista
 9. Kylmänväreet oikein roihahtivat pitkin selkää, kuin revontulien loimahdukset.
  Voin vaan kuvitella tunnettasi tämän upean loimotuksen alapuolella, kun näin kuvassakin saa elämyksellisyyden virtaamaan.

  Kaunista!

  VastaaPoista
 10. Hienon hienoja kuvia olet saanut. Kyllä maailma on kaunis.

  VastaaPoista
 11. Reilu vuorokausi on mennyt tuosta revontulimyrskystä. Oli se niitä vaikuttavimpia kokemuksia mitä olen luonnossa nähnyt. Sellainen kerran elämässä-juttu. Kiitos kaikille palautteesta.

  VastaaPoista
 12. Upeaa kun on näkynyt myös siellä "etelässä" loistavat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harvinaista se on että täällä Etelä-Suomessa revontulet esiintyvät, varsinkaan niin voimakkaina kun nyt.

   Poista