maanantai 16. heinäkuuta 2012

Melontaa Yli-Kitkalla

Eilinen sunnuntaipäivä oli tämän kesän harvinaisia, aurinkoisia ja lämpimiä päiviä. Kun sopivasti sain melontaseuraakin, niin suuntasimme Kitkajärvelle, Yli-Kitkan pohjoisosan saaria kiertämään.

Kitkajärven vedenpinta on edelleen korkealla. Rantapuiden tyvet ovat veden alla ja karttaan merkityt hiekkarannat piilossa. Hiekkarantoja riittääkin, lähes joka saaren kärjestä löytyi hiekkainen järveen pistävä nokka. Paikoin rantapuut ovat kaatuneet veteen kun vesi on syönyt rantahiekkaa puun juurilta.

Saaria kiertäessä kartta on tarpeen mutta hyvinä maamerkkeinä ovat Ruka-Valtavaara tunturijono toisaalla ja Riisitunturi toisella puolen järveä. Mustosenvaaran kylän talot näkyvät myös kauas järvelle Ylä-Kitkan pohjoisosassa.

Koko parituntisen järvikierroksen aikana emme nähneet järvellä muita vesikulkuneuvoja. Kun sentään oli heinäkuinen sunnuntai, olisi olettanut että muitakin vesilläliikkujia näkyisi vesillä. No, kuikkaparvia sentään pyöri joka puolella. Ja yksi liikkuja oli ajoittain yllämme pörräävä helikopteri, josta roikkui outo pyöreä häkkyrä. Lehdissä on kerrottu että joku kaivosyhtiö suorittaa malminetsintää ilmasta käsin. Olisiko tuo ollut sitä.

Monta saarta jäi vielä kiertämättä, esimerkiksi suurin, Lososaari. Kitkalle on palattava vielä tänä kesänä.

Ruka-Valtavaaratunturijono Kitkalta päinMustosenvaaran kylämaisemaa

Metsälaidun Mustosenvaarassa


Kesäsaaren silta


Ruka näkyy täältäkin

Outo laite helikopterissa, malminetsintää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti