keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Ilta saaressa


Tähyilin taivaalle töistä tultuani. Jokohan taas on tulossa päivän vesisadeannos. Iltaa kohti kuitenkin selkeni, joten pakkasin kameran kajakkiin ja lähdin vesille. Muutaman kilometrin melottuani rantauduin saareen jonka kallioilta on hyvät näkymät Haukiveden selälle. Suunnitelma pelkästä maisemien katselusta muuttui heti kun vetäisin kajakin rannalle. Olin joutunut keskelle kanttarelliryhmää. Enpä ollut muistanut ottaa minkäänlaista astiaa mukaan. Keräsin kanttarellit hyttyshuppuun ja lähdin kiertämään saarta uusien esiintymien toivossa. Ja löytyihän niitä lisääkin.

kanttarellit toivottivat tervetulleeksi

keiholehti kukkii

saaren pohjoispuolen kalliota

Mutta välillä piti kuvata ja ihailla saaren runsasta kasvillisuutta. Kalliolla, jäkälän ja sianpuolukan keskellä kukkivat maksaruohot. Varjoisammassa, puiden alla, hehkuivat näsiän punaiset marjat. Keskellä saarta suojaisesta painanteesta löytyi lehtokuusamien ryhmä ja reheviä mustakonnanmarjan lehtiä. Lahden poukamassa kukki siperiansinivalvatti. Hyvä että kasvavat täälläkin kun tien varrelta TVL:n niittokone oli ne kaatanut. Täällä kansallispuiston saaressa saavaat kukkia rauhassa.

maksaruoho kukkii kalliolla

näsiä marjoo metsän kätköissä

Kun kiipesin metsän suojasta rantakalliolle, kiinnittyi huomio pieneen vaaleanpunavalkoiseen kukkaan puolukanvarpujen seassa. Kuvasin sitä lähilinssillä ja vähän kauempaakin saadakseni lehdetkin mukaan kuvaan. Kotona tunnistin sen Pohjolan Kasviosta sarjatalvikiksi. Se on aika harvinainen, ainakin näillä seuduilla.
sarjatalvikki


sarjatalvikki piilottelee puolukanvarpujen keskelläAurinko on jo painunut alemmas ja alkaa värjätä pilvimuodostelmia punertavin sävyin. On aika suunnata kohti kotia. Matkalla saan vielä ihailla auringon kultaista väreilyä veden pinnalla ja värikkäitä iltapilviä taivaalla.

saaren rannalta 

Kuokanselkä ja iltapilvet

kultainen järvi ja sinipunataivas

veden heijastukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti