keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Huhtikuuta Kuusamossa

Käylänkosken pesänrakentaja

Toiveena oli löytää Kuusamosta aurinkoisia hankikelejä. Mutta kovin on ollut pilvistä ja upottavaa lunta. Lämpötila on pysytellyt nollan tuntumassa. Vain viime viikon keskiviikkona oli aamulla viitisen pakkasastetta ja aurinko paistoi.  Oli hienoa kiitää suksilla Kuusamojärven jäällä. Siihen se sitten loppuikin. Ei tullut talvelle jatkoaikaa.  Viime vuonna oli vielä huhtikuun lopulla yli kymmenen asteen yöpakkasia ja aamuisin jalankulun kestävät hanget. Niin ei taida olla tänä keväänä.
Latuja täällä on kyllä mutta jääsohjoinen pinta vaatii erityisosaamista suksien voitelun suhteen. Minulla sitä ei ole. Kumppanin nanogripsukset sen sijaan pitävät ja luistavat.

Joutsenet ovat tulleet jo tännekin. Pyhäjoen sulassa kaksi joutsenta leuhotteli siipiään ja Kiveskoskella kuului laulukonsertti. Käylässä koskikara rakenteli pesää sillan alle.
Juuri nyt tätä kirjoittaessani näen ikkunasta valtavan suuren metsäjäniksen puikkelehtivan puiden lomassa. Orava ja harakka kevättouhuissaan näyttäytyvät myös usein pihametsikössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti