lauantai 17. huhtikuuta 2010

Kesävieraita

Viikon aikana on ilmaantunut monenlaisia kesävieraita. Isokoskelot olivat jo alkuviikosta löytäneet virran sulan veden. Siellä ne nökättivät jään reunalla ihan hiljaa paikallaan, väsyneinä muuttomatkasta varmaankin. 13.4. tein ensimmäisen perhoshavainnon. Tavallisesti sitruunaperhonen on ensimmäisenä liikkeellä, mutta tämän kevään ensimmäinen lentelijä oli nokkosperhonen. Sitä kiinnosti pääsiäiseksi ulos istutetut narsissit ja helmililjat.

Mustarastaspari oli eräänä aamuna kuopsuttelemassa metsän reunan heinikossa.  Ja lintulaudan ympäristön vihervarpusten ja peippojen seuraksi tulivat myös viherpeipot.
Tämän päivän perhoshavainto oli suruvaippa. Se oli niin nopea että kuvaamista ei voinut yrittääkään.

Aamulla neljä kurkea suoritti ohilennon lähietäisyydeltä.  Olin virran rannalla kävelemässä mutta kuitenkin sen verran metsän suojassa etteivät huomanneet minua.  Telkät ja sinisorsat väistelevät taitavasti kuvaajaa ja ilmoittavat paheksumisensa äänekkäästi.  Äänekkäitä ovat myös pihapiirin monet pikkulinnut joita ei edes näe saati tunnista, mutta joiden laulu soi upeana kuorona.  Ilmainen konsertti on tarjolla joka aamu kotipihalla.


Isokoskelot tulivat 12.4.


Mustarastas


Oravallekin maistuu auringonkukan siemenet


Isokoskelot virrassa


Nokkosperhonen

2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi, kun etsin K:n mainitsemaa valokuvaa, jolla tulit toiseksi kilpailussa. Aivan henkeäsalpaavia kuvia, sinulla on kuvaamisen lahja! Terveisiä K:lle!
    t. P + TASL

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja terveiset teille kaikille. S & K

    VastaaPoista