keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Kaunis talvipäivä Kuusamossa

Kun kirjoitan tätä, niin ikkunasta ulos katsellen näkyy lumeton rantametsä. Matka Kuusamosta Kuopioon oli matka talvesta, ei ihan kesään, mutta alkukevääseen.  Ei millään tahdo uskoa, että eletään helmikuuta. Suomi on jakautunut lumettomaan etelään ja runsaslumiseen pohjoiseen. Erikoinen talvi, mutta ei kuitenkaan ihan poikkeuksellinen. Kuten esimerkiksi tapaninpäivä 70-luvulla, kun oltiin sukuloimassa pienessä savolaispitäjässä. Maa oli lumeton ja käytiin veneellä soutelemassa.

Helmikuun alkupuoli Kuusamossa oli kaunista pakkastalvea. Siltä ajalta ovat nämä, yhden talvipäivän aikana otetut kuvat.

Aamu Juhannuskalliolla
Auringonlasku koskellaKylätien varrelta kuutamossa

10 kommenttia:

 1. Minä jo ajattelinkin että miten ihmeessä siellä on edelleenkin lunta kun täällä ei ole ollenkaan, tai viime yönä sen verran tuli että maa on valkoinen. Hurmaavat lumikuvat, kyllä pakkaskeli ja lumihanget kuuluisivat vielä helmikuuhun ja laskiaisaikaan, mutta minkäs teet. Nyt oli tämmönen talvi ja ensi talvi voi olla ihan erilainen.

  VastaaPoista
 2. Tykkylumiset puut muodostavat hauskoja peikkoja ja satuolentoja sekä perheitä kuvista katsoen.
  Ihmeellinen kuutamokuva on suorastaan mystisen kaunis.

  VastaaPoista
 3. Näissä kuvissa silmä lepää! Upeaa on talvinen luonto!

  VastaaPoista
 4. Varmaan myös tänään on ollut Kuusamossakin liki tuollaista. Ainakin täällä hieman Koillismaan eteläisemmällä kolkalla on ollut aurinkoinen pakkaspäivä. Tietysti jossain välissä tuli hieman lunta.
  Tykkyinen lumimaa on satumainen.

  VastaaPoista
 5. Niin kaunista! Täällä raparperit ovat nousseet maan pinnalle.

  VastaaPoista
 6. Vaikken minä mitenkään erityisen talvi-ihminen olekaan, niin kyllä jonkinlainen pikkuinen talvi olisi kiva joka vuosi kokea. Joskus jopa noin upea kuin kuvissasi :-)

  VastaaPoista
 7. Upeita talvisia kuvia <3

  https://valokuvahetkiani.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Huikean upeita kuvia, jälleen kerran! <3

  VastaaPoista
 9. Oi onnellista, siellä sielu lepää.:)

  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista