maanantai 27. elokuuta 2018

Senjalla, Hamn ja Storvatnet

Aamu Skalandissa on tyyni ja taivaalla on vain ohutta pilviharsoa. Aurinko on jo noussut vuorten takana, mutta menee vielä aikaa ennen kuin se jaksaa kurkottaa näkyviin.






Jatkamme samaa tietä kuin tulille tielle 86 Straumsbotnin rannalle.  Kun eilen vuorien huippuja ympäröivät pilvet, nyt on täysin selkeää ja vuoret piirtyvät sinitaivasta vasten.


Bergsbotnin parkkipaikka on aamuvarhaisella tyhjä, joten saan hyvin kuvattua tuota erikoista näköalatasannetta.




Pieni vuoristojärvi peilaa taivaan sinistä.


Hamnin turistikylä on avomeren äärellä. Pienille saarille on rakennettu mökkikylä ja lisääkin on rakenteilla.




Senjan länsirannalla vuoret kohoavat heti rannasta satojen metrien korkuisina. Hamin lähellä on Sukkertoppen, jonka huippu on 456 metrin korkeudessa.




Merinäköala aallonmurtajalta






Merimaisemia pääsee katsomaan ylempää kun lähtee kulkemaan polkua vanhan nikkelikaivoksen parkkipaikalta kohti Sukkertoppenia.


Polku kulkee pystysuoran kalliojyrkänteen viertä. Varjoisassa rinteessä pohjansinivalvatti kukkii vielä, samoin voimakkaasti tuoksuva mesiangervo.






Ensimmäinen näköalakukkula on noin sadan metrin korkeudessa.


Kahdeksan pystykuvan panoraama


Storvatnet on noin puolitoista kilometriä pitkä järvi 140 metrin korkeudessa. Rannassa on kivistä rakennettu pato.




Sukkertoppen Storvatnetin rannalta kuvattuna.


Polku kiertää vuoren rinnettä. Täällä ylempänä polku on kuiva, alarinne on samanlaista märkää ja mutaista kuin eilinen Sommardalshaugenin polkukin.


Vuoren rinteellä kasvaa runsaasti pihlajaa. Ruska-aikaan täällä on varmasti kaunista kun punaiset pihlajat värittävät maisemaa.


Käännyn takaisin alas Storvatnetin rannalta. Sukkertoppenin huiputus tällä säällä olisi ollut hienoa, mutta ei tällä kertaa.


Straumbotnin silta on noin sata metriä pitkä. Salmessa on koko ajan virtausta puoleen tai toiseen vuoroveden vaikutuksesta.


Nousuvesi virtaa kosken tavoin kapeassa salmessa.


Senjan kierros tältä erää on ohi. Paljon jäi vielä näkemättä, joten tänne on palattava. Tässä vielä Gisundbrua Finnsnesin puolelta kuvattuna.



7 kommenttia:

  1. kaunis tuo sinisyys, aivan kuin jäävuoria taustalla. Paikka tuntui olevan rauhallinen, merellinen ja varmasti vetää puolensa uudestaan.

    VastaaPoista
  2. Oi miten kauniita kuvia, niin upeat ja jylhät maisemat! Kuvista huokuu myös sellainen ihana seesteisyys:) Mukavaa alkanutta viikkoa ja leppoisaa elokuun loppua♥

    VastaaPoista
  3. This place looks like an incredible place to visit someday. I love the scenery and the beautiful landscape. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.

    World of Animals

    VastaaPoista
  4. Luonnon kaunista ilmeikkyyttä.
    Ihanat reissu kuvat!

    VastaaPoista
  5. Miten puhutteleva on pohjoinen valo maisemassa ja ryhdikkäät vuoret, siintävät vedet. Aivan hurmaava paikka. Pohjois-Norjassa olen useampaan kertaan käynyt vuosikymmen sitten, mutten täällä Senjassa.

    VastaaPoista