perjantai 16. maaliskuuta 2018

Vielä on tykkyä jäljellä

Maaliskuun puolivälissä Koillismaan tykkytalvi vaan jatkuu. Pientä muutosta on kuitenkin tapahtunut viimeisten viikkojen aikana. Vaikka lämpötila ei ole käynyt plussan puolella sitten marraskuun, niin auringon vaikutuksesta koivujen tykkykuorma pudonnut monin paikoin ja jääpuikkoja on ilmestynyt tykkypatsaiden kylkeen. Kevään merkkejä siis, vaikka pakkanen vielä kiriikin öisin kahdenkymmenen asteen kylmemmälle puolelle.

Rukan Mastolla tuuli riepottaa lippuja. Aamulla on tunturin laellakin 15 pakkasastetta ja hyytävä pohjoistuuli lisää pakkasen tuntua. Lisään vaatetusta, vedän karvahattua tiukemmin korville ja lähden liukulumikengillä Juhannuskallion suuntaan.

Tuiskulumi on peittänyt jäljet lähes kokonaan. Kallion laella hanki on kovaa kuin asfaltti.
Auringon noususuunta on nyt idässä, Vuosselijärven takana.


Pilvikerros piilottaa auringon sen nousuhetkellä.


Valtavaaran tupa näkyy nyt paremmin koska sen eteläseinän jää- ja lumikerros on poissa.Ensimmäinen jääpuikko tykkypuun kyljessä on lupaus keväästä.
Koivut kuoriutuvat ensin tykkytaakan alta.


Tuuli ja pakkanen ovat muovanneet hangen pinnan.
Aurinko on päässyt kiipeämään pilvikerroksen yläpuolelle. Maiseman täyttää huikaiseva valo. Tämäkin päivän jälkeen kevät on taas edistynyt pienen askeleen.

7 kommenttia:

 1. Tuo lumikerros suojaa kasveja onneksi, mutta kevättä saa vielä odotella! Niin tosin meilläkin! :)

  VastaaPoista
 2. On siellä niin kuvauksellista ja satumaisen kaunista ja Sinä osaat ottaa oikeat tunnelmat esille. Tykkyä saa vielä ollakin, niin kevät tuntuu keväältä... taitaa tulla melko tulvat kun lunta on näin paljon:)

  VastaaPoista
 3. Upea kuvasarja jälleen, ihastuin totaalisesti tuohon viimeiseen kuvaan!

  VastaaPoista
 4. Kaunis kuvasarja jälleen! Kyllä on siellä on ollut harvinaisen kaunis talvi.

  VastaaPoista