maanantai 6. helmikuuta 2017

Valotaidetta Kuusamossa

Viime aikoina Kuusamossa on ollut esillä monenlaista valotaidetta: lyhytaikainen valonäyttely, koko lopputalven kestävä lumiveistosnäyttely ja pysyvä valoteos Kuuusamojärven Kirkkosaaressa.

Ensin kävimme katsomassa Kuusamo-opiston lumipihaa iltavalaistuksessa. Kuusamo-opiston valokuvauslinjan opiskelijat ja Lapin yliopiston taideopiskelijat ovat rakentaneet opiston pihalle lumiveistoksia. Lumimuuriin on upotettu valokuvia. Taustavalaistut kuvat ovat parhaiten edukseen pimeän aikaan.
Kuusamojärven Kirkkosaari on ihan Kuusamon keskustan lähellä. Sinne kuljetaan muutama vuosi sitten valmistunutta siltaa pitkin. Syksyllä saaren puut saivat valaistuksen. Tämä valonäyttely on pysyvä ja nähtävillä aina pimeän aikaan.


Kuusamon vesitornia ja Rukaa on valaissut viime viikkoina Polar night light festival-tapahtuman valoteokset. Valotaiteesta näyttävin on ollut Kuusamon vesitornin vaihtuva valaistus. Myös vesitornin sisällä on ollut esillä valotaidetta. Kävimme tornilla niin myöhään, että sisälle ei enää päässyt.
Kun olin ottanut muutaman kuvan tornista, tuli mieleen kokeilla päällekkäisvalotusta. Kahden tai kolmen kuvan valotus toi yökuviin uutta näkökulmaa.


Polar night light on valaissut myös Rukan rinnettä. Sen lisäksi Rukan parkkihallissa on iltaisin ollut valonäytöksiä.

8 kommenttia:

 1. Onko tämä talvisin toistuva valojuhla? ON tosi hienoja näkymiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polar night light-näyttely oli ensimmäistä kertaa. En tiedä onko jatkoa tulossa.

   Poista
  2. Kuusamo-opiston lumitaideteokset toistuvat vuosittain. Ovat olleet ekan kerran 2015, olin tuolloin mukana tekemässä.

   Poista
 2. Upeita teoksia. Valoilla saa ihmettä aikaan!

  VastaaPoista
 3. Nuo kopiston lumitaideteokset jäivät harmittavan mataliksi. Ei kuulema riittänyt lunta. Pari vuotta sitten isoimmat teokset oli kolmimetrisiä ja lasikehysten sijaan valokuvissa oli jääkehykset :/
  Tuossa vesitornissa sais olla enemmänkin elämää. Oli todella kiva kun oli avoimet ovet ja valot ym. Muuten seisonut tyhjillään vuodesta toiseen ja lukittuna vielä.

  VastaaPoista
 4. Minäkin poikkesin näyttelyissä. Nyt polar night light festival on jo päättynyt, eilen oli viimeinen päivä. Oli vaikuttavaa. Viime vuonna oli hienompi Kuusamo opiston näyttely, nyt oli ehkä hieman pettymys. Tekstiä käymisestä olisi tarkoitus jossain välissä synnyttää.

  VastaaPoista
 5. On hieno tuo muuri ja nuo valot. Kiitos hienosta matkailukatsauksesta!

  VastaaPoista
 6. Iloa talven keskelle!
  Muualta, rajojen ulkopuolelta matkanneille, hienoja talvisia elämyksiä!

  VastaaPoista