keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Soudin saareen

Veneretki ei alkanut kovin hyvin. Odottelin puolilta päivin iltaan asti tuulen tyyntymistä ja sadekuurojen loppumista. Illansuussa tuuli lopulta tyyntyi ja sadekin lakkasi. Veneen saaminen vesille tuotti ongelmia. Pohjareikä oli tukkeentunut ja vene puolillaan vettä. Reippaan äyskäröinnin jälkeen sain tavarat veneeseen ja pääsin matkaan, ja kuinka ollakaan, sade alkoi uudelleen juuri silloin. Sadetakki korvilla odottelin rannan tuntumassa luottaen säätiedotuksen ennusteeseen, että kyseessä on saderintaman viimeinen häntä.

Ilta oli jo pitkällä kun lopulta pääsen soutelemaan kohti yöpymissaartani. Matka taittuu hitaasti. Peilityyni järvi ja siihen kuvastuvat pilvet houkuttavat vähän väliä pysähtymään ja kaivamaan kameran esiin.

Selän takaa kuuluu tuttu ääni. Meloessa olisin heti nähnyt ääntelijän, mutta soutajan on kurkoteltava nähdäkseen eteenpäin. Kalasääskihän se siinä. Se on valinnut pesäpaikakseen pienen luodon, jossa pesäpuun vieressä on mukava istumakelo.
Sorsaveden kalliosaaret ovat kauneimmillaan ilta-auringon matalassa valossa pilvien kehystämänä.


Sateen jälkeen ilmassa on hieman usvaa. 


Rantaudun leirisaareeni ja teen risutulet. Itikat ovat virkistyneet kosteasta ja lämpimästä ja yrittävät innokkaasti päästä kiinni. Nuotiosavu karkottaa niitä sen verran, että saan häiriöttä teltan pystytetyksi. 

Pilvet ja usva tuovat lisäefektiä auringonlaskuun.


Värejä riittää taivaalla vielä auringon mentyä horisontin taakse.


Samaan aikaan kun aurinko laskee luoteeseen, nousee vastakkaiselta puolen kaakosta täysikuu. Kesäpäivän seisaus ja täysikuu, kesäyön juhlahetki.
Kuunsilta lumoaa ja vetää puoleensa.


Kesäyötä ei henno tuhlata nukkumalla. Kello on jo yli yhden kun lopulta kömmin telttaan. Puolitoista tuntia myöhemmin herään auringonnousun aikaan, mutta nyt en jaksa nousta sitä katsomaan. Tuuli on virinnyt yhtä aikaa auringonnousun kanssa ja ravistuttaa telttakangasta. On mukavampi kaivautua makuupussiin ja jatkaa unia.

Aamu on lämmin ja aurinkoinen. Keittelen kahvit ja pakkailen tavaroita veneeseen. Kuvassa näkyy telttanikin jos oiken tarkasti katsoo.


Palleroporonjäkälää, variksenmarjaa ja silokalliota, näkymät kaikkiin ilmansuuntiin. Tämä pikkuinen saari on yksi Sorsaveden hienoista saarista, joita kaikkiaan lienee parisataa.


Kotimatkan saan soudella myötätuulessa. Ilmakin on lämmennyt lähelle hellelukemia. Kelpaisi näillä vesillä juhannusta viettää. Kovin hiljaista järvellä nyt on. Koko retken aikana näin yhden uisteluveneen vesillä.

32 kommenttia:

 1. No eipä voisi kauniimpaan paikkaan asettua nukkumaan ja herätä. Upea tuo täysikuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin siinä kaivautuessani makuupussiin, että nyt on nukkumisolosuhteet kohdallaan.

   Poista
 2. On taas niin upeat kuvat retkeltäsi ♥

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita kuvia. Auringonlaskun jälkeen otetuista kuvista välittyy mukavan rauhallinen tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha on taattu Sorsaveden vesillä. Siellä on hyvin vähän vesiliikennettä ja kulkijoita yleensäkään.

   Poista
 4. Niin kaunista ja rauhallista...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siksi Sorsavesi on suosikkijärveni.

   Poista
 5. Upeaa auringonlaskua olet saanut ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskikesän juhlan kunniaksi kauniit taivaanvärit.

   Poista
 6. Niin on taas hienoja värejä. Nyt nousi pintaan tällä kertaa tuo nuotiokuva. Jotenkin jännästi samantyyppinen pitsikuvio toistuu oksistossa, pilvissä, vedessä ja nuotiossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman vasta kotona kuvaa katsoessa.

   Poista
 7. Nuotiokuva on kyllä parhaimmistoa kyseisestä aiheesta. Pilviheijastumat järveen ovat kuin hienoja maalauksia ja tuo kesäpäivän seisauksen täysikuu järvimaisemassa on on käsittämättömän hieno! Kyllä näissä ruuduissa on keskikesän järvisuomea parhaimmillaan. Syke laskee ja mieli rauhoittuu kaikesta tyhjänpäiväisestä tätä kuvasarjaa katsellessa. Niin...ja hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tero ja hyvää juhannusta. ps. oli hienot postikortit revontulista ja talvimaisemasta.

   Poista
 8. Kannatti odotella sateen loppumista, tuli noin hieno ilma upealle retkelle. Uni maittanee tuollaisilla retkillä hyvin? Voin kuvitella, miten ihanaa olisi aamuyöstä herättyä vaan käpertyä jatkamaan uniaan.

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin nukutti. Teltan alla oli sammaljäkälämattoa lisäpehmikkeenä.

   Poista
 9. Oi miten huikaisevan hienot kuvat! Upeat puitteet sait retkellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeuksien kautta voittoon tällä kertaa, kiitos.

   Poista
 10. Ikinä kyllästy sun kuviisi. On sitten päivä tahi yö, pouta tai sade, niin kaiken kauniin sä löydät.

  VastaaPoista