maanantai 29. joulukuuta 2014

Matka talvimaisemassa ja tervetulotoivotus

Matkapäivä Kuopiosta Kuusamoon tarjosi ihailtavaksi hienot talvimaisemat. Koko matkan tien vartta reunustivat paksun lumen ja huurteen koristelemat puut. Mutta erityisen juhlavaksi päivän teki auringon ilmestyminen. Väliin se näkyi vain taivaanrannan heijastuksena, väliin paistoi suoraan takaa ohuen pakkasusvan läpi. Olen ennenkin lainannut tätä Maaria Leinosen runoa, mutta nyt se sopii erityisesti päivän teemaan:

Matka halki talvimaiseman
yhtä hääjuhlaa:
huurrehuntuiset talvimorsiamet
tanssivat tienvarsilla
kuurankukkia käsissä.

Maaria Leinonen

Hyrynsalmen kirkkoYhdeksän aikaan illalla revontuliennusteet lupailivat revontulten aktivoitumista. Lähdettiin naparetkipukeutuneena taivaalle tähyilemään yli parinkymmenen asteen pakkasessa.

Vilkaisu ylös taivaalle Virkkulantien varrella vahvisti ennusteen olleen oikeassa. Kapea revontulinauha kulki taivaankannen yli. Tällä kertaa taivaantulet eivät loistaneet kauan. Pilvet ja pakkasusva levittäytyivät taivaalle ja revontulinäytös oli ohi kymmenessä minuutissa. Ihan mukava tervetulotoivotus.

Puolikas kuu loisti vielä hetken aikaa kidepilven läpi.22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kaunista katsottavaa riitti koko matkan ajaksi.

   Poista
 2. Oi kuinka kaunista! Haluaisin joskus päästä kuvaamaan revontulia, ne ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revontulia on viime aikoina näkynyt eteläisessäkin Suomessa. Harmi vaan kun on ollut niin pilvistä säätä, esim. Kuopion seudulla.

   Poista
 3. Satumaisen kaunista ihan koko matkan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi myös valaisi ja kirkas taivas. Saatiin ajaa melkein Kuusamoon asti valoisassa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Oli virkistävää nähdä aurinko pitkästä aikaa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Vähän hyvitystä ikävistä ilmoista ja synkistä päivistä :)

   Poista
 6. Kunnioitusta noista revontulista, tarvitsee varmaan aika tavalla itsekuria lähteä pakkaseen niitä kuvaamaan! Hieno talvikuvasarja. Meillä on juuri -22,5 C pakkasta. Odottelen tunnin ajan, jos tuo tuosta vähän lauhtuisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkkihaalari on perusvaate revontulikuvaajalle ;) Ei tule kylmä.

   Poista
 7. Kaunis matka upeiden talvimaisemien halki. Nähtävää ja kuvattavaa paljon.Upeita otoksia. Sait revontuletkin jälleen kuvattua. Minun joulunajan kuvaamiset jäivät vähiin, kanera hyytyi, sillä pakkasta oli kireimmillään -34. Oli viiden päivän napakka pakkasjakso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aikoina on ollut paljon revontulia, mutta aina on ollut taivas pilvessä. Lopultakin pieni välähdys taivaantulia.

   Poista
 8. Upea matka halki kauniin maiseman. Sait ilmeisesti kuskin pysäyttämään auton sopivissa kohdin (ellet sitten itse ajanut, silloinhan se pysähtyy haluttaessa). Tuo autosta otettu kuva ajotiestä osuu minuun. Se on tosi hieno

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkällä matkalla on mukava väliin pysähtyä hetkeksi vaikka kuvaamaan. Autosta otettu kuva on kameran yökuvia käsivaralla-toiminnolla otettu. Neljä kuvaa, jotka kamera yhdistää yhdeksi kuvaksi. Yllätyin miten terävä kuvasta tuli vaikka auto liikkui.

   Poista
 9. Miten paljon vuorokaudessa on eri sävyjä sopivien säitten sattuessa kohdalle.
  Erittäin hieno tervetulotoivotus!
  Vaikka tässä on niin paljon kauniita värejä, niin jostain syystä toiseksi alin kuva kosketti eniten!
  Hieno postaus jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on välillä värikkäitäkin päiviä. Nyt on taas ollut pari päivää pilvistä.

   Poista
 10. Harsopilven takana on nyt täälläkin kuu. Taitavat olla reposetkin, niitä on ollutkin nyt ilmeisesti ihan mukavasti joulunajan. Nättiä se on tuo lumen kuorruttama maisema, itsekin kun sitä on saanut ihailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa täydenkuun aikaan kirkasta. Lumiset puut ovat niin kauniita kuutamolla. Niin, revontulia on ollut, mutta pilvisyyden vuoksi ovat olleet enimmäkseen piilossa.

   Poista
 11. Voi minä jäin tästä kaikesta paitsi, kun lähdin liukkautta pakoon etelän lämpöön. Ihailen nyt sinun kuviasi. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä etelässä on varmasti ollut enemmän aurinkoa. Sitä on annosteltu kovin vähän viime aikoina.

   Poista