perjantai 23. toukokuuta 2014

Kevään tulvahuippu Kiutakönkäällä

Oulankajoen kevään tulvahuippu oli ennustettu olevan torstaina. Lähdettiin sitä katsomaan, koska päivälle suunniteltu muu meno peruuntui.

Jo polun varrella huomaa että vesi on huomattavasti korkeammalla kuin muutama päivä sitten.Vesi on joskus ollut paljon korkeammallakin. Muutama vuosi sitten kevättulva vyöryi uittoväylän sillan yli. Nyt vesi virtaa ainakin metrin verran alempana.Aamupäivällä auringon valo osuu suoraan kosken kuohuihin ja takarannan punaiseen seinämään.Putous nostaa vesihöyryä ilmaan ja valo taittuu sateenkaareksi.
Vaikka olen käynyt aika monta kertaa Kiutakönkäällä, niin nyt vasta löysin kosken rannalta tämän komean männyn.

Käymme katsomassa Kiutakönkään uutta taukopaikkaa. Nyt on melkein valmista, nuotiokivet puuttuvat vielä katoksen edustalta.

Retkeilijät voivat evästellä vaikka näiden baaripöytien ympärillä.

Uusi taukopaikka on parisataa metriä entisestä alavirtaan. Näkymät joelle eivät ole niin hienot kuin vanhalla tulipaikalla, mutta nyt on tilaa ja katosta isommallekin retkeilijäjoukolle.

7 kommenttia:

 1. No ohoh, onpas vain iso tulistelupaikka tehty. Toivottavasti säilyy hyvänä.. Aina sitä kaikkea uutta huomaa, kun uusin silmin katselee ja pitää silmät auki. :)

  VastaaPoista
 2. Huikea tuo veden määrä. Näyttää niin erilaiselta kuin silloin, kun vettä on vähemmän.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on vedellä kiire...upea punainen kiviseinä!

  VastaaPoista
 4. Mie rrrrakastuin tuohon sateenkarikuvaan ♥

  VastaaPoista
 5. Kiutaköngäs esittäytyy kuvissasi uljaana, mitä se kyllä onkin.
  Pitänee itselläkin käydä joku päivä "tarkastamassa" tuo uusi taukopaikka.

  VastaaPoista
 6. Tulviva ja kuohuva Kiutaköngäs vetää puoleensa magneetin lailla. Joka kerta on vähän erilaista riippuen vuorokaudenajasta. Kiitän kommenteistanne.

  VastaaPoista