tiistai 11. maaliskuuta 2014

Viikonloppu pääkaupunkiseudulla

Viikonloppu meni "isolla kirkolla", Helsingissä ja Vantaalla. Yksi matka, kaksi tarkoitusta. Olin tyttärentyttären kaitsijana ja samalla reissulla kävin tutustumassa GoExpo-näyttelyyn.

Totesin heti Messukeskukseen saavuttua, että nyt ei riitä tähän käyntiin varattu aika. Tapahtuman suuruus yllätti ensikertalaisen. Etukäteen olin päättänyt käydä läpi retkiosastot sekä Kuva&Kamera-messujen tarjonnan. Mutta muutakin kiinnostavaa löytyi. Esimerkiksi pyöräilyosastot panivat pään pyörälle runsaudellaan.


Jäimme kuusivuotiaan seuralaiseni kanssa katsomaan poliisihevosten taitonäytöstä.

Pelkästään Kuva&Kamera-messuosastolla olisi saanut yhden päivän kulumaan. Kuvausvälineitä, luentoja, kuvien tulostamista, julkaisua ja myös valokuvanäyttelyjä oli tarjolla.

Messuosaston lattiatyynyt houkuttelivat nuoren seuralaisen levähtämään hetkeksi.


Puolikuusamolaisena ilahdutti Karhunkierroksen valinta vuoden retkikohteeksi. Vuoden retkikohdekilpailu järjestettiin nyt kymmenennen kerran. Suomen suosituimman retkeilyreitin, Karhunkierroksen valinta voittajaksi on paikallaan, varsinkin kun reitti täyttää tänä vuonna kuusikymmentä vuotta.

Tähän väliin laitan syksyisen aamuyön tunnelmaa Karhunkierroksen polun varrelta omakohtaisesti koettuna.

Jos minulla on tilaisuus ensi vuonna päästä GoExpoon, niin tulen varaamaan huomattavasti enemmän aikaa näyttelyihin tutustumiseen. Kannattaa myös tutkia etukäteen ohjelmaa ja laatia aikataulu, että voi osallistua mahdollimman moneen näytökseen ja luentoon.




Aurinkoinen sunnuntaipäivä houkutteli ulkoiluun. Pikkuneiti pyöräili ja minä yritin juosta perässä. Haltialan maatila Vantaanjoen mutkassa on sopivan matkan päässä retkemme kohteena. Pihan nurmella saattaa jo nähdä aavistuksen vihreyttä.



Maatiaiskissa Kulkuri viettää siestaa Haltialan tuvan pöydällä. Sitä eivät häiritse ympärillä pyörivät kahvilan asiakkaat. Rapsutukset ja paijaukset se ottaa vastaan tyynen arvokkaasti.



Kartanonkosken asuinalueella on hiljaista aikaisin aamulla. Auringonnousun punasävyt heijastelevat värikkäiden talojen seinillä. Vain muutama koirantaluttaja on liikkeellä.







Minullakin on koira talutettavana. Meidän molempien mieli tekee kulkemaan läheiselle peltotielle.

Maalaismaisema yllättää keskellä kaupunkia. Takana on tuhansien asukkaiden lähiö, kilometrin päässä Jumbon ostoskekus ja muutaman kilometrin päässä Helsinki-Vantaa lehtoasema. Ei uskoisi kun katselee edessä näkyvää peltomaisemaa.
Yöllä on ollut pakkasasteita koska tien lätäköt ovat jäätyneet. Mutta aamuilma tuoksuu keväältä.....



11 kommenttia:

 1. Lumetonta ja kaunista.
  Kivoja kuvia.

  VastaaPoista
 2. Hienot heijastukset ja hieno kuva syksyisestä aamuyöstä Karhunkierroksella.
  Ulkona tosiaan tuoksuu keväälle.

  VastaaPoista
 3. Tuttuja maisemia! Muistan nuo tienoot lapsuudesta, silloin ei ollut muuta kuin peltoja ja kehä III oli kaksikaistainen. Nykyisen Kartanokosken alueen läpi kulki kapea vanhatie (edelleenkin olemassa), jota saattoi pyöräillä helposti.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia. Tuossa lammenrannalla olis mukavaa istua ja kattella sorsia :)

  VastaaPoista
 5. Sinä Lapin kuvaajana toit hienosti esiin sen, ettei pääkaupunkiseutu ole vain isoja kerrostaloslummeja, täällä on myös luontoa ja väriä ja tapahtumia.
  Upeita kuvia. Kartanonkosken talot on kauniita, olen käynyt siellä tosin vain kerran.. Sitä tulee liian vähän liikuskeltua "lähiseuduilla".
  Harmittavasti jäi tuo GoExpo kokematta, oli aikomus mennä, mutta tuli esteitä matkaan.
  Ankkaheijastus koskettaa kauneudellaan.

  VastaaPoista
 6. Teillä on ollut kivaa tyttösen kanssa.
  Viehättävän näköistä asuinaluetta.

  Tämäpä mukava, kun Karhunkierros voitti retkikohde kisan.:)
  Upea tunnelmainen kuva synnyinseutuni maisemista.

  VastaaPoista
 7. Keväistä tunnelmaa ulkokuvissa, niin raikasta. Haltiala on mukava vierailupaikka lasten ja aikuisten kanssa, lähellä myös hyvä kävelyreitti lähellä Vantaajokea koskineen, suosittelen.

  VastaaPoista
 8. Orvokin kanssa samaa mieltä, hienosti kuvasit ja kerroit retkestäsi pääkaupunkiseudulla. Sinulla on tuo luonnon kokeminen ja kerronta hallussasi.

  VastaaPoista
 9. Kyllä sieltä vielä peltomaisemia löytyy. Tuo seutu on aika uutta ja ei grynderit ole vielä ehtineet rakentaa kaikkea täyteen. Sielläpäin on ainakin ollut osa pelloista yksityis omistuksessa ja ei ole myynyt maitaan kun ei ole pikkurahan puutteessa:)

  VastaaPoista
 10. On se kiinnostavaa katsella Suomea toiseltakin reunalta ja messukäyntikin oli mielenkiintoinen kokemus.
  Kiitän kaikkia kommenteista.

  VastaaPoista