keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Harmaita päiviä

Viime päivät ollaan taas oltu harmaiden pilvien alla. Lumi ei ole sanottavasti lisääntynyt ainakaan metsässä. Forecan lumensyvyyskartan mukaan Kuopiossa on tänään 9-13 senttiä lunta. Metsässä ei ole sitä yhdeksääkään senttiä, koska mustikan- ja puolukanvarvut pilkottavat lumesta.

Jään päällä lunta on vähän enemmän. Jäät ovat vahvistuneet edellisviikkojen pakkasissa. Mittailin pilkkiavannosta sauvalla jään paksuutta, noin kolmekymmentäviisi senttiä.


Kielonsaaren viertä kulkiessa tuntui nuotiosavun tuoksu. Laavun nuotiopaikalla oli hiillos, joka syttyi kun vähän puhaltelin. Kovin isoja puita oli yritetty polttaa. Jotkut kävijät olivat jättäneet muovikassillisen roskia laavun penkille. Ei osata noudattaa ohjetta, että minkä jaksat viedä luontoon, niin sen myös jaksat viedä pois.

Metsästä löytyi jääpuikkojen peittämä kalliojyrkänne. Sään lauhtumisesta johtuen jään pinta oli samettimaisen huurteen peitossa.Ujutin kameran jääpuikkojen ja kallion välissä olevaan koloon. Asettelin sopivat arvot ja kuvasin itselaukaisimella puikkoseinämää alhaalta ylöspäin. Otin samalta paikalta kuvat sekä järjestelmäkameran laajakulmalla että pokkarilla. Eipä paljon eroa näy kuvissa.
järjestelmäkameran kuvaa laajakulmalla

sama pokkarilla 

8 kommenttia:

 1. Oi että nuo kuvat jääpuikoista on hienoja :)

  VastaaPoista
 2. Sepä se, joskus ihan ihmetyttää ihmisten roskaaminen ym..

  VastaaPoista
 3. Mahtavat jääpuikot ja extraupeat kuvat niistä.

  VastaaPoista
 4. Mahtava jääpuikkoseinämä!

  VastaaPoista
 5. Jääpuikot ovat kuin jättimäisen peikon parta. Minulla lähti heti mielikuvitus laukkaamaan:)

  Roskaaminen luonnossa on huolestuttavasti lisääntynyt.

  VastaaPoista
 6. Saavumme jälleen Narniaan, upeita kuvia ja kuvakulmia!
  Iloista helmikuuta :)

  VastaaPoista
 7. Kiitän kaikkia kommenteista. Jäämuodostelmat hämärässä metsässä ovat aika hankalia kuvattavia kun valo ei tahdo riittää. Onneksi nykykameroissa voi käyttää isoa ISOA.

  VastaaPoista