maanantai 21. lokakuuta 2013

Valtavaara talven kynnyksellä

Olikohan viimeinen päivä tänä syksynä, kun saattoi kävellä lumetonta polkua Valtavaaralle. Ohut lumikerros verhoili maata, mutta polulta tuuli oli pyyhkinyt lumet pois.  Seuraavan päivän lumisade peitteli polun. Tosin, saattaa sää vielä lämmetäkin.

Aamun usva oli haihtunut ja aurinko paistoi koko päivän.

syksyvarpuja

talvivarpuja

Valtavaaralta näki talven edistymisvaiheita joka ilmansuuntaan. Kitkajärvi välkehti vielä sinisenä. Vain matalissa lahdissa näytti olevan jää- ja lumikerros. Konttaisjärvi oli sula, mutta kaakon suunnalla Vuosselijärvi loisti valkoisena.


Vuosselin puolella talvisempaa


Kitkajärven lahdissa lunta ja jäätä


Vaikka aurinko paistoi koko päivän, pysyivät huurteet ja jäät tiukasti tunturikoivujen oksissa.Jokunen riekonmarjan lehti jaksoi vielä hehkua punaisena väripilkkuna Valtavaaran laella. Suurin osa kasvustosta oli jo ruskistunut.

Valtavaaran lammen laavulla oli vipinää, kun useita lapsiperheitä oli tulilla eväitä syömässä. Ja kuukkelit olivat tietenkin paikalla. Eväspusseista riitti niillekin muruja.Saaruassa rinteen lumetus oli edistynyt. Ensimmäiset laskijat pääsivät mäkeen 19.10.
talventekijät Saarualla


6 kommenttia:

 1. Kyllä noissa maisemissa ja paikoissa on taatusti antoisaa kulkea ja nauttia näkymistä ja vielä kun valokuvaa, näkee kaiken toisin silmin, silleen enemmän.
  Ihku kuukkeli het leipää mieluilemassa :)
  Upeat on kuvat ja söpö tipu.
  Hyvää uutta viikkoa.

  VastaaPoista
 2. En ole koskaan nähnyt kuukkeleita livenä, mutta ehkä jonakin päivänä. Hienoja kuvia on viime postauksissasi ollut, niin kuin aina.

  VastaaPoista
 3. Kaunista maisemaa. Makroista tykkäsin ja aika söpönen tuo kuukkeli on.

  VastaaPoista
 4. Onneksi otat aina mukaan retkille :)
  Riekonmarjasa on upea ruskaväri!
  Kuukkeli aina ilahduttaa, olen enimmäksen kolunnut Ylläksen maisemia enkä tainnut nähdä koskaan kyseistä lintua tai ehkä en ole osannut katsoa!
  Olipa jälleen mielenkintoinen postaus!

  VastaaPoista
 5. Ah, tuota rauhaa (lumentekijöiden kuva on kyllä hauska! Aloituskuva on suosikkini.

  VastaaPoista
 6. Talvi kyllä polkunsa tekee sulaa ja jää.

  VastaaPoista