maanantai 14. lokakuuta 2013

Kesän ja talven rajalla

Tultiin katsomaan mitä Kuusamoon kuuluu lokakuussa. Kesän ja talven rajamailla ollaan. Terassin amppelikukka voi hyvin, samoin hennot lobeliat. Lehdet ovat kyllä irronneet puista. Vain lehtikuusen neulaset loistavat muuten harmaiden puunrunkojen keskellä. Jokunen punainen pihlajanoksakin löytyy.Illan pimentyessä käytiin rannalla katsomassa tähtitaivasta. Revontuliakin odottelimme, mutta niistä näkyi kalpea aavistus pohjoisen suunnalla pilvilautan yläpuolella.

Juhannuskalliolta etsittiin väripilkkuja. Punaisia mustikanvarpuja oli vielä, vähän juolukanlehtiä ja löytyipä värikäs riekonmarjakasvustokin. Toinen etsinnän kohde oli geokätkö.  Olen joskus sattunut vahingossa löytämään geokätkön, mutta tämä Juhannuskallion kätkö oli ensimmäinen, jota tosissaan etsimme. Ja sieltähän se löytyi, komealta paikalta.

Sunnuntaiaamuna heräsimme lumimyrskyyn. Tuuli taivutti puita ja heitteli oksia. Lunta tuli taivaalta ryöppyinä. Lumipilvi meni nopeasti ohi, mutta tuuli tyyntyi vasta illalla.
lumimyrsky (Canon-pokkari, yökuvia käsivaralta-toiminto)


 

Myrskytuuli oli kaatanut puita ja katkonut sähköt tuhansista talouksista Koillismaalla. Monin paikoin oli tielle kaatuneita puita.

Talven alkamista enteilee myös tämä. Lumitykit ovat olleet töissä jo muutaman päivän. Pian ensimmäiset laskettelijat pääsevät aloittamaan hiihtokauden.

9 kommenttia:

 1. Aha, siellä on jo tykityskin ollut käynnissä, ajoissa ovat kyllä. Sehän se, samainen myrsky ylsi meille, mutta ei tehnyt niin pahaa jälkeä. Jylläsi koko sunnuntain vastaisen yön, päiväksi laantui. Tosin oli kaatanut muutaman puun meiltäkin. Komealta paikalta tosiaan kätkön löysit. Aloittelitko ihan untuvikkona harrastusta vai onko multa menny jotain ohi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan untuvikkona lähdettiin etsimään kätköä. Rekisteröidyin viime viikolla ja tutuista maisemista oli helppo aloittaa.

   Poista
 2. Upeat kuvat.
  Herkkää ja kaunista.
  Niin se talvi taitaa tulla, kohta pääsee laskettelemaan tuonne :D

  VastaaPoista
 3. Selvääkin selvemmin kuvasi kertovat, että vuodenaikojen välimaastossa ollaan ja mitä ilmeisemmin talven puolelle käännytään.
  OLin lauantaina Kuusamossa, kylmää silloinkin oli ja eilisen aamuun kova tuuli tuntui täällä hitusen etelämmässäkin ja tänään sateli lunta. Elohopea pysyttelee nollan kieppeillä päivälläkin.

  VastaaPoista
 4. Miten voikin taivas olla noin täynnä tähtiä.
  Ruskan värejä vielä löytyi.

  Kaunis kuvasarja.

  VastaaPoista
 5. Hienoja tunnelmapaloja jälleen. Tähtitavaskuvat ovat ihan erityisen ihanat, ihan kuin tähtiä putoaisi järveenkin!
  Geokätköily olisi aika mielenkiintoista!
  Hassulta tuntuu että jo rinteitä lumetetaan vastahan tässä uitiin :)

  VastaaPoista
 6. Voi, joko se talvi lähenee...kaunista on katsella, mutta se kylmyys ei houkuta.
  Niin hienot otokset jälleen!!

  VastaaPoista
 7. Ensimmäinen mustikkakuva koskettaa, kauniita kaikki!

  VastaaPoista