perjantai 12. huhtikuuta 2013

Muutosta ilmassaTältä näytti eilisaamun auringonnousu. Aamu oli minulle erityinen ja siksi tuntui mukavalta kun valotehosteetkin olivat kohdallaan hetken juhlistamiseen. Lähdin viimeisen kerran töihin.

Työpaikalla tyhjensin pöydän, pakkasin henkilökohtaiset tavarani, palautin avaimet ja painoin työhuoneen oven kiinni viimeisen kerran. Olenhan jo harjoitellut irtautumista osa-aikaeläkeläisenä, mutta nyt käännän ihan uuden sivun.


Muutosta tapahtuu säänkin suhteen. Yön aikaan satoi ja taisi olla ensimmäinen yö koko keväänä kun ei mennyt pakkaselle. Aamulla oli pilvistä ja vieläkin sataa tihuutti. Niinpä vietin aamupäivän komeroissa lajitellen kierrätykseen menevää tavaraa. Puolen päivän jälkeen lähdin ulos. Ensimmäinen havainto oli lintujen äänet. Niitä ei ole kuulunut, mutta nyt talitintin laulun lisäksi äänessä oli joku hentoäänisempi laulaja. Kovempaakin ääntä kuului. Raikuva "kryii, kryii, kryii" kuului metsiköstä ja postilaatikolta palatessa näin palokärjen lähtevän lentoon metsänreunan pälveltä. Se jäi lähipuiden runkoja tutkimaan, mutta ei enää tullut kuvausetäisyydelle.

Pihan ensimmäisiä kevään merkkejä ovat lamoherukan silmut. Kun lumi on hieman sulanut tien varren kiveykseltä, alkavat sen punaiset silmut kehittyä. Joten kevään merkki on myös ensimmäiset makrokuvat.
18 kommenttia:

 1. Onnittelut uuden elämänvaiheen alkuun ja tervetuloa eläköitymään. Nyt se elämä vasta alkaakin.

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa vaan...
  Onnittelut.K
  Jos vielä kohtalaisen terveenä pääsee irrottautumaan vapaalle on syytä tyytyväisyyteen.
  Ei ne hommat silti lopu. Aina on jotain puuhaa. Huomaat ettei enään tahdo ehtiä mihinkään.
  Ei se ole helppoa eläkeläiselläkän...! -:)
  Kuvistasi sen huomaa - uutta 'elämän-kevättä' pukkaa...

  VastaaPoista
 3. Ihania rentouttavia ja muulla tavalla "työntäyteisiä" eläkepäiviä Sinulle Seita!

  VastaaPoista
 4. Onnea uudelle elämänvaiheelle! Mukava vuodenaika jäädä eläkkeelle, kevät tulossa ja paljon mielenkiintoista seurattavaa luonnossa riittää.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut ja mukavia eläkepäiviä! Kiirettä tulee kyllä olemaan, mutta useimmiten ne ovat mieluisiä kiireitä ;)

  VastaaPoista
 6. Jippii... nyt se kakkoselämä alkaa. Haikeutta kestää tovi ja huoli kuinka ne asiat nyt hoidetaan, mutta unohdat nuo jutut alle viikossa. Hetken tumput suorina ja sit alkaa kuulua rytinä kun poukkoilet laidasta laitaan (kameran kanssa).
  Siispä onnea uudelle vaih(t)eelle.

  VastaaPoista
 7. Eipä todellakaan ollut mikä tahansa aamu. Hienoa, että luontokin oli mukana asiassa. Ja Onnitteluni, varmaan hieno tunne, kun eteen aukeaa uudenlainen elämänvaihe. Erityisen kaunista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
 8. Lämpimästi onnea uusi eläkeläinen.
  Oli varmasti hyvin mieleenpainuva aamu tunnelmineen. Luulen, että pian tulet ihmettelemään, miten joskus ennätit käydä työssä lainkaan.

  VastaaPoista
 9. Kiitän kaikkia onnentoivotuksista. Ei aikatauluja ja kalentereita enää. Kelloa minulla ole ole ollutkaan enää vuosiin, koska ajan näkee puhelimesta tai tietokoneen ruudulta. Eräänlainen siirtymisjakso tässä on edessä. Ensin matkalle ja sen jälkeen talontyhjennysprojekti. Ja sitten kutsuu Kuusamo, koko kesäksi.

  VastaaPoista
 10. Linnut laulavat kevään alkaneeksi, silmut todistavat kasvun voiman. Muutos on väistämätön. Yksi vaihe päättyy, uusi avautuu kutsuvana. Mukavaa työnjälkeistä aikaa sinulle kaiken ihanan kosketuksessa!

  VastaaPoista
 11. Kauniit uudistumisen kuvat, nuo silmukuvat.

  Pikkasen olet saanut pehmennystä eläkkeelle jääntiin, kun olet ollut osa-aikaeläkeläisenä.
  Hyvä kun eläkkeelle jäänti tapahtui näin keväällä. Luonnon kasvu ja sen seuraaminen vie ajatuksia mukavasti uuteen ja kauniiseen.
  Mukavia eläkepäiviä Sinulle Seita!

  VastaaPoista
 12. Osa-aikaisuus ja keväällä eläkkeelle jäänti olivat suunniteltua. Mutta kuten elämässä usein käy, niin kaikki ei aina mene ihan käsikirjoituksen mukaan. Siitä joskus myöhemmin, ensin lähden matkalle, kesää vastaan.

  VastaaPoista
 13. Tervetuloa joukkoon hurjaan! Nyt ne kiireet vasta alkaa, tosin paljon mukavammat!
  Kauniit kuvat, tuo alimmainen on erityisesti munun mieleeni!

  VastaaPoista
 14. "Niityllä hän tanssii pian yöpaidassaan... tietänee sen kuikka joka salmen suulla sous, peippo sekä orava joka oksallensa nous..."

  Laulaen kevääseen, laulaeen vapaalle.
  Nautinnollista siirtymistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on aikaa käydä tervehtimässä kuikkaa ja niittykukkia. Yöpaidassa tanssiminen vähän epäilyttää ;) Kiitos.

   Poista