lauantai 12. tammikuuta 2013

Kohdevaloja

Säätiedotuksen mukaan piti olla ihan pilvinen päivä eikä aamutaivas ollutkaan kovin lupaavan näköinen. Aurinko yritti kurkistella kapeasta raosta, mutta pian pilvet peittivät sen. Aamuruskohan yleensä tietää pilvistä päivää. Tuuli muutti kuitenkin tilanteen nopeasti ja taivas kirkastui yht'äkkiä. Koska päivä edelleenkään ei ole pitkä, vähän yli nelituntinen, kaappasin pikaisesti lumikengät mukaan ja lähdin tunturiin. Aurinkoa on annosteltu viime aikoina niin niukasti, että kaikki mahdollisuudet sen näkemiseen on käytettävä hyväksi.

Mutta sää yllätti taas. Matkalla kohti Juhannuskallion lakea totesin pilvien alkavan vyöryä auringon eteen. Laskemassa oleva aurinko pääsi kuitenkin paistamaan pilven lomasta. Matalalta tuleva valo tummanpuhuva pilvi yläpuolellaan antoi maisemaan erikoisen punavioletin värin ja loi erilaisia kohdevaloja tykkypuihin ja pensaisiin. Taas oli liukulumikengistä hyötyä, kun saatoin liukua kallion laella paikasta toiseen aina sinne missä näytti olevan parhaimmat valoefektit. Valonäytelmä loppui kun pilvikerros vahvistui ja peitti auringon kokonaan.

aamutaivaspilveen meni

11 kommenttia:

 1. Olet ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Olen hullaantunut näihin pohjoisen maisemiin ja saat ne vielä niin upeasti esille.
  Tykky hurmaa, samoin taivaan värit. Luulen, että ollaan oltu samoihin aikoihin kuvaamassa.
  Kuvasin myös tätä valonäytelmää omilla kulmillani. Valitettavasti en hallitse valkotasapainoa, enkä valotustakaan vielä tarpeeksi hyvin.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos! Kuviasi katsellessa on kuin olisi tehnyt ihanan lomamatkan > en ole koskaan päässyt näkemään näitä värejä, valoja ja vaaroja luonnossa :)

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat mahtavasta valonäytelmästä!! Kiitos.

  VastaaPoista
 4. Näiden kuvien houkuttamana voisin jopa matkustaa sinne pohjoiseen. Nämä ovat mahtavan kauniita maisemia, ja tosi upeita kuvia.

  VastaaPoista
 5. Sielläpä on taas maisemat kohillaan. Valot on kerrassaan huimat.

  VastaaPoista
 6. Reissukuume senkun yltyy näitä kuvia katsellessa! Aivan uskomattomat maisemat!

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia, kyllä tuo valo maalaa kauniisti, valo ja varjot. Yksi kuva pysähdytti eritoten (viides alhaalta ylös), siinä on jotain, joka koskettaa omaa sielunmaisemaa.

  VastaaPoista
 8. Ensimmäistä kertaa vierailulla.

  Upeat, huikaisevat maisemat.

  VastaaPoista
 9. Sanat eivät nyt riitä, niin upeita ovat kuvasi Seita. Kiitos, että jaat ne kanssamme.

  Voin vain haaveilla, että joskus pääsisin katsomaan tuollaisia maisemia paikan päälle.

  VastaaPoista
 10. Lumimaiseman kauneus tulee parhaiten esiin silloin kun on sopivasti matalalta tulevaa valoa ja taivaalla ohutta pilveä jonka auringonvalo värjää. Joskus sattuu hyvä tuuri valojen suhteen. Jos olisin mennnyt laelle kymmenen minuuttia myöhemmin, olisi taivas ollut jo ihan pilvessä.

  VastaaPoista